1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Adanalılar yaygın kafe restoran ve lokantalara tepkili: Bugün açmayacaksanız ne zaman açacaksınız?
Adanalılar yaygın kafe restoran ve lokantalara tepkili: Bugün açmayacaksanız ne zaman açacaksınız?

Adanalılar yaygın kafe restoran ve lokantalara tepkili: Bugün açmayacaksanız ne zaman açacaksınız?

kucuksaat.com'a ulaşan birçok Adanalı, iş yerlerinin sıcak su, çay ve çorba hizmeti vermeye başlaması halinde gönüllü-ücretsiz olarak çalışabileceğini beyan ediyor.

A+A-

Depremin vurduğu 10 ilden birisi olan Adana'da barınma sorunu devam ediyor.

Son yılların en soğuk kış koşullarının yaşandığı, Adana'da yaşanan 2 büyük depremde diğer 9 ile göre yıkılan binaların sayısı daha az olmasına rağmen merkez ilçelerde yüzlerce bina mühürlenmiş durumda. Derin çatlakların oluştuğu, mühürlenmeyen binalara vatandaşlar güvenlik nedeniyle giriş yapamıyor.

3 MİLYON ADANALININ SORUNU: BARINMA, ISINMA VE YEMEK

AFAD çadırlarında, okullarda, parklarda ve araçlarda barınma ihtiyacını karşılayan Adanalıların bir husus gözlerinden kaçmadı.

Yıllarca Adanalıların para kazandırdığı birçok restoran, lokanta, kebapçı, şırdancı ve franchise bayilik alan kurumsal markalar iş yerlerinin kepenklerini kapattı. Bunların yanında Adanalılara vefa gösteren işletmelerin de olduğunu söylemekte fayda var.

Adana'da küçük esnaf olarak başlayıp kent genelinde zincir şubeleşmeyle büyüyen, Türkiye'nin dört bir yanından müşteri ağırlayan, Adana sayesinde büyüyen firmalar Adanalıların gözetiminde.

Adanalılar Turgut Özal Bulvarı, Türkmenbaşı Bulvarı, Aliya İzzet Begoviç Bulvarı gibi restoran ve kafelerin sıkça olduğu bölgelerde gerek apartman altında gerek müstakil binaya sahip depremden hasar almayan iş yerlerinin vatandaşların kullanımına açarak ısınma ve yemek hizmeti verilmesini bekliyor.

Öte yandan kucuksaat.com'a ulaşan birçok Adanalı, bahse konu iş yerlerinin sıcak su, çay ve çorba hizmeti vermeye başlaması halinde gönüllü-ücretsiz olarak çalışabileceğini beyan ediyor.

Evine giremeyen, haber merkezimize ulaşan birçok vatandaş da, "Evlere giremediğimiz için yemek yapamıyoruz. Bu soğukta çay bulamıyoruz. Aramızda bebeği olan anneler var, onlara sıcak su lazım. Bir çorbayla içi ısınacak çocuklar ve yaşlılar sokakta. Bu işletmelerden bedava hizmet beklemiyoruz. Ücreti karşılığında hizmete başlasınlar. İnsanlar parasıyla oturup çayını, çorbasını içip bir kaç saat de olsa ısınıp, sohbet edip sosyalleşsin. Bizim paralarımızla büyüdüler, gün vefalarını gösterme günü." ifadelerini kullandı.

Editör Notu: Kucuksaat.com sorumlu yayıncılık anlayışı gereği, Adana'da eksik noktaları gündeme getirmeye çalışıyor. Herkesin hassas duygular yaşadığı günlerde Adanalıların hizmet beklediği haberde yer alan markaların isimlerini açıklamadan genel olarak sorunu iletmek istiyoruz. Vefasızlığa devam edecek firmaların ismini açıklama hakkımızın saklı olduğunu da okuyucularımıza bildiriyoruz. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.