1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Adana'nın da Türkiye'nin de CHP iktidarına ihtiyacı var
Adana'nın da Türkiye'nin de CHP iktidarına ihtiyacı var

Adana'nın da Türkiye'nin de CHP iktidarına ihtiyacı var

CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, yerel seçimlerde kurulan ittifak ve elde edilen başarının genel iktidarın yolunu açtığını söyledi

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Örgütü Danışma Kurulu Toplantısı geniş katılımlı olarak yapıldı.

KATILIMCILAR

Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen İl Danışma Kurulu toplantısına Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Adana Milletvekilleri Orhan Sümer, Müzeyyen Şevkin, Burhanettin Bulut, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, İmamoğlu Belediye Başkanı Kasım Karaköse, il yöneticileri, meclis üyeleri, il disiplin kurulu, il kadın ve gençlik kolları başkanları, önceki dönemlerde görev yapan milletvekilleri ve il başkanları ile partililer katıldı.

“31 MART SEÇİMLERİ TÜRKİYE İÇİN DÖNÜM NOKTASI OLDU”

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın söylenmesinden sonra açış konuşmasını yapan İl Başkanı Mehmet Çelebi, 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerin Türkiye tarihinde bir dönüm noktası olduğunu vurguladı. Çelebi, “31 Mart’ta sandık başına giden halkımız 17 yıldır ülkeyi tek başına, istediği gibi yöneten, parlamenter demokratik rejime son verip Türkiye’yi tek adamlık rejimine geçiren siyasal iktidara ağır bir darbe vurmuştur. 31 Mart seçimleri umudu dirilten, halkın baskıya ve zulme karşı bir duruş sergileyip, değişim arzusunu ortaya koyan bir unsur olmuştur. Siyasal iktidar için yolun sonunun geldiğini göstermiştir 31 Mart seçimleri” dedi.

“KURULAN İTTİFAK SEÇİM SONUCUNDA BELİRLEYİCİ ROL OYNADI”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde kurulan ittifakların seçim sonuçlarında belirleyici bir rol oynadığına işaret eden Çelebi, ittifakların daha ilkeli, açık, net hale getirilip ve genişletilmesi gerektiğini kaydetti.

“GENEL İKTİDARA GİDEN YOL YERELDEN GEÇİYOR”

Genel iktidara giden yolun yerelden geçtiğini vurgulayan Çelebi, “Bu nedenle yerel yönetimlerde mutlaka ve mutlaka başarılı olmak zorundayız. Tüm ekonomik, siyasal, toplumsal gelişmeler bizim önümüzü açıyor. Gerisi bizim bunları değerlendirmemize ve çalışmamıza kalıyor. Seçimlerde elde edilen başarıyla ortaya çıkan umut ve yerel yönetimlerde elde edeceğimiz başarıyla genel iktidar yolu açılmış durumda. Bundan sonra izleyeceğimiz yol bizi genel iktidar hedefine hızla götürecektir” diye konuştu.

ERKEN SEÇİM OLASILIĞI

Ekonomik, siyasal, toplumsal ve dış politikadaki gelişmeler ile diğer faktörlerin olası bir erken seçimi gündeme getirebileceğini ifade eden İl Başkanı Mehmet Çelebi, parti örgütlerinin alan çalışmalarını aralıksız ve daha yüksek tempoyla sürdürmesinin önemine işaret etti.

“ADANA’NIN DA TÜRKİYE’NİN DE CHP İKTİDARINA İHTİYACI VAR”

Kongrelerde parti örgütlerimizde gerçekleşecek yenilenmenin bu temponun itici gücü olması gerektiğini vurgulayan Çelebi, “Bilgili, toplumla ilişki kurabilen, bu ilişkileri diri tutup geliştirebilen, bu çalışmalar için zaman ayırabilen, yerel ve genel siyasi gelişmeleri yakından takip eden dinamik kadrolarla örgütlerimizin güçlendirilmesi ve daha nitelikli hale getirilmesi önem taşıyor. Örgütlerimizin fiziki ve lojistik eksikliklerini de en kısa sürede giderip, bu çalışmaları il örgütümüzün koordinasyonunda, belediyelerimiz ve belediye başkanlarımızla eşgüdüm halinde yoğun bir şekilde gerçekleştirmeliyiz. Doğru bir şekilde örgütlenebilirsek, önümüzdeki ilk genel seçimlerde iktidara ulaşabilir, bir sonraki yerel seçimlerde de seçim başarılarımızı daha da yükseltebiliriz. Adana’nın da Türkiye’nin de CHP iktidarına ihtiyacı var” şeklinde konuştu.

“İŞSİZLİK SORUNUNU ÇÖZEBİLMENİN TEK YOLU GENEL İKTİDARA ULAŞMAKTAN GEÇİYOR”

Yerel seçimlerin ardından parti örgütlerine ve belediyelere gelen iş taleplerinin, işsizliğin ne kadar büyük bir sorun olduğunu açıkça ortaya koyduğunu belirten Çelebi, işsizlik sorununu belediyelerin çözebilmesinin mümkün olmadığını kaydetti. Çelebi, “Ancak, belediyelerimizin uygulayacağı projelerle hem istihdam alanları yaratmak hem de toplumun diğer beklentilerine imkanlar ölçüsünde yanıt verme gibi bir sorumluluğa sahibiz. İşsizlik sorununu çözebilmenin tek yolu genelde iktidara ulaşmaktan geçiyor. Genel iktidara ulaşmak için enerjimiz de, yetkin kadrolarımız da gerekli insan gücümüz de var. Her zamankinden daha çok birbirimize kenetlenmeli, birbirimize daha çok inanmalı, güvenmeli ve birbirimizi sevmeliyiz.  Ülkemizin ve toplumun geleceği için bunu yapmak zorundayız. 31 Martta yeşeren umudu çoğaltmalı, saygımızı, sevgimizi büyütmeli, özgürlüğü, eşitliği, demokrasiyi, mücadeleyi ve başarıyı çoğaltmalıyız” ifadelerini kullandı.

Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, ülke gündemindeki konuları değerlendirmesinin ardından danışma kurulu üyeleri genel iktidar için yapılması gerekenler hakkında görüşlerini dile getirdiler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.