1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Adana’nın en güzel yerindeki çirkin işgal alenen sürüyor! Vursavuş kürsüden Adana Valisine seslendi
Adana’nın en güzel yerindeki çirkin işgal alenen sürüyor! Vursavuş kürsüden Adana Valisine seslendi

Adana’nın en güzel yerindeki çirkin işgal alenen sürüyor! Vursavuş kürsüden Adana Valisine seslendi

Büyükşehir meclis oturumunda söz alan Mustafa Fidan Vursavuş, göl üzerinde yüzen evlerden sonra Menderes yarım adasının Vali Elban öncülüğünde yeniden düzenlenmesi gerektiğini ifade etti

A+A-

Adana Sahipsiz Değil Platformu Başkanı ve Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Fidan Vursavuş, Kasım ayı büyükşehir meclis oturumunda gündem dışı söz alarak yüzen evlerin kaldırılması sonrasında Adnan Menderes Bulvarı'nda bulunan yarım adanın da temizlenmesi için girişimde bulunulması konusunda yetkilileri göreve çağırdı.

SEYHAN BARAJ GÖLÜ YÜZEN EVLERDEN KURTULDU

Sözlerine teşekkürle başlayan Vursavuş, "Geçen ay yüzer dubalar şeklinde yüzen evler vardı. 25 Ekim tarihine kadar sayın valimiz tarih verdi. Halk tabiri ile ne idüğü belirsiz gölün temizliğe kavuşmasıyla ilgili talimat vermişlerdi. O tarihte de gölün yüzen evlerden temizlendiğini görmüş bulunmaktayız. Sayın Adana Valimiz Süleyman Elban'a teşekkür ederim." dedi.

images-1-001.jpg

MENDERES ADASI DA TEMİZLENİP DÜZELTİLMELİ

Vursavuş, DSİ sorumluluğunda olan; Amerikan adası, menderes adası ve son zamanlarda bici bici adası olarak kamuoyunun bildiği Adnan Menderes Bulvarı'nda bulunan yarım adanın düzenlenmesi için Adana Valisi Süleyman Elban'dan ricada bulundu.

x1080.jpg

Vursavuş, Vali Elban'ın girişimde bulunması halinde Adanalıların kendisine minnettar kalacaktır dedi.

Mustafa Fidan Vursavuş'un açıklamalarında öne çıkan başlıklar şöyle;

"Adana'ya yakışmadığını düşündüğüm, Menderes Bulvarı'ndan geçerken hepimizin gördüğü, akşam geçerken ne olduğunu anlamadığımız renklerle bezenmiş yeri hak etmiyoruz. Mersin'de marina varken Adana bunu hak etmiyor."

3873189e-dfa6-47f5-a46e-62c5b0e636b1.jpg

"Burası için bir proje geliştirebilir. DSİ bölge eski müdürünü ziyaret edip burayla ilgili fikirlerimi paylaştığımda burasıyla ilgili bir proje geliştirdiklerini ve bütçesini belirlediklerini söylemişlerdi. Bana bir sunum yaptılar ben de büyükşehir belediyesi olarak üstümüze düşen ne varsa yapılması gerektiğini ifade ettim."

ca851f33-5291-46b9-83eb-4b6213a66491.jpg

"Oda başkanlarımızın tamamına seslenmek istiyorum. Geçmiş dönemde maniayla ilgili bir sorun olduğunda valimiz, STK başkanlarımız ve oda başkanlarımızla bir otobüse binip Ankara'ya giderek sorunu çözmek için girişimde bulunmuştuk."

98819299-f30d-4ce3-bd9f-b5e32b3ab6f2.jpg

"Aynı çalışmayı Menderes adası için de yapılabilir. Adana'yı seven herkesin, belediye başkanımız yanında olmak üzere valimizin önderliğinde milletvekillerimiz, oda ve STK başkanlarımızın Adana seven herkesin bir şemsiye etrafında toplanması boynumuzun borcudur."

a6a78dbc-9330-4e4b-b00f-df13279db44b.jpg

"Adadaki arkadaşların nasıl orada olduklarını ben bilmiyorum. Vardır bir yasal dayanağı, yoksa da gereğini yerine getirmek lazım. Eğer ruhsatları var ise onları da mağdur etmeden bir çözüme kavuşturmak Adanalıların en büyük beklentisidir."

41d02f52-0567-4711-96fc-769f3f7cb603.jpg

"Adana marka şehri böyle olur. Dünyanın hiç bir yerinde böyle güzel bir göl böyle kıymetsiz olmamıştır."

8918afcd-38f4-4321-985e-fc69b3f57a19.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.