1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Adana'nın onurlu kızları destek bekliyor
Adana'nın onurlu kızları destek bekliyor

Adana'nın onurlu kızları destek bekliyor

Adana'nın onurlu kızları yeşil sahada rakipleriyle, saha dışında maddi imkansızlıklarla mücadele ediyor.

A+A-

Adana'nın süper ligdeki tek temsilcisi, Adana İdmanyurdu Bayan Futbol Kulübü maddi imkansızlıklar nedeniyle zor günler geçiriyor.

Federasyona lisans parası yatırılmadığı için 3 Gürcü futbolcunun kulüple yollarını ayırarak memleketlerine dönmek zorunda kaldığını belirten Adana İdmanyurdu Bayan Futbol Kulübü Başkanı Metin Taylancı, Nijeryalı  2 futbolcunun ise lisansları alınmadığı için resmi maçlara çıkamadığını söyledi.

Kentin ileri gelenlerine kulübe destek çağrısı yapan Başkan Taylancı, "Adana'nın onurlu ve gururlu kızları bu desteği hak ediyor. Bu kentte yaşayan herkes elini taşın altına koymak zorunda" dedi.

adana-idmanyurdu-2-1.jpeg

Türkiye'nin en eski kadın futbol takımlarından olan Adana İdmanyurdu Bayan Futbol Kulübü, yeşil sahada rakipleriyle, saha dışında ise ekonomik koşullarla mücadele ediyor.

Maddi imkansızlıklar nedeniyle sezon başında istediği transferleri yapamayan, sezon öncesi hazırlık kampına gidemeyen, federasyona lisans paralarını yatıramadığı için getirdiği yabancı futbolcuları maçlara çıkaramayan Adana İdmanyurdu Bayan Futbol takımı yaşadığı olumsuzluklar karşısında sezonun ilk yarısını 11'inci olarak tamamladı.

İkinci sezonda yaşanan olumsuzlukları geride bırakarak ligi Adana'ya yakışır bir sırada tamamlamak isteyen bayan futbolcular, kenti yönetenler ve Adana'nın ileri gelenlerinden destek bekliyor.

YETENEK, İNANÇ, AZİM VAR; DESTEK YOK

Kulüp Başkanı Metin Taylancı, Adana İdmanyurdu Bayan Futbol takımının kentin önemli bir değeri olduğunun altını çizerek, hak ettikleri desteğin verilmemesine sitem etti.

Futbolcularında yetenek, inanç ve azmin fazlasıyla var olduğunu, en büyük eksiklerinin destek olduğunu dile getiren Başkan Taylancı, "Ligin ilk yarısını 6 puan alarak 11'inci sırada tamamladık.

Bu ne bize ne de Adana'ya yakışmayan bir tablo. Ancak şu bir gerçek ki başarı sadece ve sadece destekle gelir. Eğer, bu kentin ileri gelenleri kulübümüze sahip çıkıp, destek olsalardı takımımız ligin ilk yarısını üst sıralarda tamamlayarak, Adana'nın göğsünü kabartırdı" dedi.

 

3 GÜRCÜ FUTBOLCU MEMLEKETLERİNE DÖNDÜ

Maddi imkansızlıklar yüzünden, istedikleri oyuncuları alamadıklarını, takımın hazırlık kampına gidemediğini, hal böyle olunca sezona kötü başladıklarını belirten Başkan Taylancı, "Sporcu transferlerini sponsorlarla yapacağımız anlaşmalara göre ayarlamıştık.

Ancak anlaşma sağlanamadığı için çalışmalara sezona 1 ay kala başlayabildik. Parasızlık yüzünden yurt dışından gelen futbolcuların lisans ücretlerini TFF'ye yatıramadık. Ne acıdır ki 3 Gürcü futbolcumuz, bu ay lisans paralarını yatıramadığımız için kulüple yollarını ayırarak memleketlerine dönmek zorunda kaldı.

Nijerya'dan transfer ettiğimiz iki futbolcumuz için de aynı durum söz konusu.

Hala lisans paralarını yatıramadığımız için resmi maçlara çıkamıyorlar.

Böyle devam ederse onlar da memleketlerine dönmek zorunda kalacak. Bu hem bizim için hem de Adana için gerçekten utanç verici bir tablo" diye konuştu.

HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYSUN

Türkiye'nin bir çok ilinde bayan futbol takımlarının başta yerel yönetimler olmak üzere, kentin tüm dinamikleri tarafından desteklendiğinin altını çizen Başkan Taylancı, Adana'da ise Adana İdmanyurdu Kadın Futbol takımının görmezden gelindiğini ve yapılan desteklerin yetersiz olduğuna vurguladı.

Belediye başkanları başta olmak üzere, STK'ların, kentin ileri gelen sanayici, iş adamlarının elini taşın altına koymasını isteyen Başkan Taylancı, "Adana İdmanyurdu Kadın Futbol takımı bu kentin kıymetli bir değeri ve markasıdır. Adana'nın onurlu ve gururlu kızları bu desteği fazlasıyla hak ediyor. Adana İdmanyurdu Bayan Futbol takımının süper ligdeki tek temsilcimiz olduğunu lütfen unutmayalım. 

Futbolcusundan, teknik heyetinden, yöneticisinden herkesin büyük emeği var. Bu emekler zayi olmasın. Herkesin gücü nispetinde kulübe destek olmalı, bu markaya sahip çıkmalı.

Henüz fırsatlar kaçmadı. Kentimizin yöneticileri ile yaptığımız görüşmeler var. Bu görüşmeler istediğimiz gibi sonuçlanır ve gerekli destekleri sağlayabilirsek, ikinci yarı aradaki farkı kapatarak ligi Adana'ya yakışır bir sırada tamamlayabiliriz" ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.