1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Adana’ya ilk kez geldi, ilk Grup yarışını kazandı
Adana’ya ilk kez geldi, ilk Grup yarışını kazandı

Adana’ya ilk kez geldi, ilk Grup yarışını kazandı

Koşuda ikinciliği Bilirhan (Turbo) elde ederken, mücadeleden Yücel (Demirdöven) üçüncü, Akılselimsin (Şimşeğinoğlu) dördüncü, Oğlum Giray (Sarraf) ise beşinci olarak ayrıldı.

A+A-

19 Şubat 2022 Cumartesi günü Adana Yeşiolba Hipodromunda 1900 metre kum pistte koşulan 4 yaşlı Arap atlarına mahsus isimsiz G3 koşuyu, Ahmet Kaya’nın sahibi ve antrenörü, Kadriye Kaya’nın ise yetiştiricisi olduğu Toramankaya (4y aa Kayayürekli – Pamuk Prenses, Kafkaslı), jokeyi Halis Karataş ile kazandı.

Koşuda ikinciliği Bilirhan (Turbo) elde ederken, mücadeleden Yücel (Demirdöven) üçüncü, Akılselimsin (Şimşeğinoğlu) dördüncü, Oğlum Giray (Sarraf) ise beşinci olarak ayrıldı.

Toramankaya (Halis Karataş)

Adana’ya ilk kez geldi ve kazandı…

Yarış hayatının 20’inci startında 9’uncu birinciliğini elde eden Toramankaya, 4 ayrı şehirde yarış koştuktan sonra ilk kez geldiği Adana’da harika bir performans sergilerken, aynı zamanda kariyerinin ilk Grup koşu zaferine de imza attı.

Startla birlikte arka grupta yerini alan ve önce sert tempoya hiç ayak uydurmayan başarılı safkan, son düzlüğe 8 atta 7’inci sırada çıktı. Düzlükte pistin en dış tarafını seçen jokeyi ile 400’den itibaren etkili bir sprinte kalan Toramankaya, 200 metre içerisinde rakiplerini yakalayıp onlara bariz bir üstünlük sağlayarak aynayı da 5 boy farkla ve 2’15”13’lük derecesi ile en önde geçti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.