1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Ahmet Suseven’den Numan Kurtulmuş’a İstifa Çağrısı
Ahmet Suseven’den Numan Kurtulmuş’a İstifa Çağrısı

Ahmet Suseven’den Numan Kurtulmuş’a İstifa Çağrısı

Vatan Partisi Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Adayı Ahmet Suseven açıklama yaparak Numan Kurtulmuş’u istifaya davet etti.

A+A-

Suseven açıklamasına, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un 25 Mart günü medya kuruluşlarının genel yayın yönetmenleri ile bir araya geldiği iftar programında “Geçmişte yapılan çalışmalarda 64 madde üzerinde partilerin uzlaştığı bir metnin bulunduğunu, bugün tahmin ediyorum çok daha fazla maddede partilerin uzlaşmaları mümkündür” dediğini hatırlatarak başladı. Suseven sözlerine şöyle devam etti. “TBMM Başkanı, 2012 yılındaki bölücü anayasa girişiminde AK Parti, CHP, MHP ve BDP’nin uzlaştıkları 64 maddeyi mezardan çıkartarak Türkiye’nin gündemine dayattı. O zamanki Anayasa planını dört maddede özetleyebiliriz. Birincisi vatandaşlık tanımından Türk Milleti çıkartılıyordu. İkincisi AK Parti, CHP ve HDP özerklikte birleşmişlerdi. Üçüncüsü yaşam tarzlarına güvence denilerek cemaat ve tarikatlar anayasal kurumlara dönüştürülüyordu. Dördüncüsü ise başkanlık rejimiydi. AK Parti, HDP ve CHP, Vatansız, Türksüz ve Cumhuriyetsiz Anayasada birleşmişlerdi. Vatanı bölen, milleti Anayasa dışına süren, laik toplumun temelini dinamitleyen maddeler, her üç parti tarafından kabul edilmişti.”

“2013 YILI KASIM AYINDA BÖLÜCÜ ANAYASA ÜZERİNDE UZLAŞMA MASASINI DAĞITTIK”

Üç partinin de “Darbe hukukunu temizleme" adı altında Millî Devletin temellerini yıkma konusunda el ele verdiklerini aktaran Suseven, “Ne var ki "Uzlaşma Masaları"nı Türk Milleti Vatan Partisi önderliğinde devirdi. Türk milletinin Parlamentoya hapsedilemeyen gücü kendisini gösterdi. Parlamentodaki dört parti, sistem tarafından ele geçirilmişti. Ama güçleri yetmedi. Sayın Numan Kurtulmuş ABD planlarında CHP ve DEM Parti ile el ele veriyor. Bölücü Anayasa uzlaşmasının hendeklere gömülmesinden dokuz yıl sonra yeniden Türkiye gündemine getirilmesi, AK Parti’yi CHP ve DEM Parti ile aynı safa sürükleyen bir girişimdir.” dedi.

İSTİFAYA DAVET ETTİ

64 maddeyi mezardan çıkartamayacaklarını, o Anayasanın artık bir ceset olduğunu vurgulayan Suseven, “ Bölücü Anayasayı Türkiye’nin gündemine dayatma girişiminde bulunan Sayın Numan Kurtulmuş TBMM Başkanlık kürsüsünde oturamaz. Kendisini TBMM Başkanlığından istifaya davet ediyoruz. Bölücü Anayasa girişimine karşı devleti birleştirmesini Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ediyoruz.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.