1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Ak Partili meclis üyesi, CHP'li meclis üyesinin aracını kurşunladı
Ak Partili meclis üyesi, CHP'li meclis üyesinin aracını kurşunladı

Ak Partili meclis üyesi, CHP'li meclis üyesinin aracını kurşunladı

Çorum’un Kargı ilçesi AK Partili Belediye Meclis Üyesi İbrahim Eken'in CHP'li üye Sonay Ergül'ün aracını kurşunladığını iddia etti.

A+A-

Çorum Kargı Belediyesi'nin CHP’li Meclis Üyesi Sonay Ergül, AK Partili Belediye Meclis Üyesi İbrahim Eken tarafından yolunun kesildiğini ve aracına ateş açıldığını iddia etti. Sonay Ergül, belediyede yapılan usulsüzlüklere karşı çıkarak soru önergesi verdiği için saldırıya uğradığını söyledi. Eken, ifadesinin alınmasının ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Çorum’da yayladan ilçe merkezine giden Kargı Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Sonay Ergül’ün aracının önü; iddialara göre, AK Partili Belediye Meclis Üyesi İbrahim Eken tarafından kesildi.

Yine iddiaya göre; Eken, yolu açmasını isteyen Ergül’ün aracını yumruklayıp tehdit etti. Yanında bulunan bir kadının ısrarları üzerine yola devam eden Eken, bir süre sonra tekrar yol kenarında durup beklemeye başladı. CHP’li Meclis Üyesi Sonay Ergün bu sırada jandarmayı arayarak yardım istedi. 

SİLAHLI SALDIRIYA UĞRADIĞINI ÖNE SÜRDÜ

AK Partili İbrahim Eken’in park halindeki aracına binip beklemesi üzerine harekete geçtiğini dile getiren Sonay Ergül, yayladaki evine ayrılan yola döneceği sırada bu kez silahlı saldırıya uğradığını öne sürdü.

Jandarma ekiplerinin geliş güzergahına doğru aracını sürerek hızla uzaklaştığını ifade eden Ergül, bu sırada İbrahim Eken ve yanında bulunan İbrahim Akgül'ün ateş etmeye ve taş atmaya başladığını aktardı. Kısa süre sonra jandarma ekipleriyle bulaşan Ergül, başına gelenleri anlatarak olay yerine geri döndüğünü kaydetti.

AK PARTİLİ İSİM GÖZALTINA ALINDI

Jandarma ekipleri olay yerinde inceleme yaptıktan sonra Sonay Ergül’ün şikayeti üzerine AK Partili İbrahim Eken ve yanında bulunan İbrahim Akgül’ü gözaltına aldı.

İfadelerinin ardından adliyeye sevk edilmeyen 2 zanlı, jandarma karakolundan serbest bırakıldı. Sonay Ergül, jandarmanın olay yerinde 100’e yakın boş kovan bulduğunu ve zanlıların araçlarında yapılan aramalarda ise, bir tabancanın ele geçirildiğini öne sürdü. 

"ARKAMDAN ATEŞ ETTİ"

Sözcü'nün haberine göre olaydan sonra yayladaki evine dönen Sonay Ergül, olay gecesi tek başına yayladaki evine gittiğini dile getiren Ergül şunları söyledi:

"Bu şahıs aracıyla yolumu 3 kez kesti. Yolu açmasını istedim. Onun yanında bir kadın vardı. Sonra araçlarına bindiler.
Bir süre sonra tekrar yolun kenarında durup aşağıya indi. Elinde silah gibi bir sicim görünce jandarmayı aradım. Yol kenarında beklemeye devam edince yanlarından geçip gittim.
Evime giden yola döneceğim sırada tekrar önümü kesti. Bu kez yanında başka birileri vardı. Silahlarını görünce hızla aracımı sürerek kaçtım. Onlar arkamdan ateş etti. Tabancası olmayan biri taş attı. Canımı zor kurtardım."

Saldırıyı gerçekleştiren AK Partili Meclis Üyesi İbrahim Eken ile kişisel bir sorunları olmadığını ifade eden Ergül, “Meclis toplantısında, Eken’in meclis üyesi olduğunu ve kanun gereği belediye ile iş yapamayacağını ancak şahsın bariyer yapım işini aldığını ifade ederek soru önergesi vermiştim. Bu yaptıkları işin yasal olmadığını dile getirdim. Orada tartışmalar oldu. Şimdi de beni korkutmaya çalışıyorlar. Ama yıldıramazlar.” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.