1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Ak sakalı ile ne mesaj vermek istedi ?
Ak sakalı ile ne mesaj vermek istedi ?

Ak sakalı ile ne mesaj vermek istedi ?

Devlet Bahçeli, yarım asırlık tıraş geleneğini neden terk etti?

A+A-

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, üst solunum yolu rahatsızlığı gerekçesiyle 21 gün süren tedavi ve nekahet dönemi sonrası bugün genel merkezde mesaisine başladı.

21 gündür basına ve kamuoyuna fotoğraf verilmemesi kimi tartışmaları da beraberinde getirdi. Ancak gerek parti yetkilileri gerekse hastane yöneticileri sağlık durumunun iyi olduğunu, rutin dinlenme süresi bittiği zaman göreve başlayacağını ifade ettiler. Kamuoyunda kimi kendini bilmez insanların hastalık üzerinden yaptığı çirkin paylaşımlar tepkilere neden olurken bazı yerlerde tartışma ve çatışmaya dahi döndü. Hatta Adana Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ASKİ Genel Müdürlüğü’nde bir çalışanın yaptığı paylaşım nedeniyle Adana Ülkü Ocakları’na mensup bir grubun ciddi tepkisine neden oldu. Devreye giren yöneticiler eliyle, konu büyümeden durduruldu.

15ecb3fc-b4ab-4ab6-8ded-429755c2f032.jpg

Bugün ise MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 21 gün sonra kameralar önüne çıktı. Bozkurt işareti yaptı, gayet doğal olarak bitkin olduğu yüzüne yansırken (ilk defa) yarım asırdır Türkiye kamuoyunun önünde olan Bahçeli’nin beyaz sakal bıraktığı görüldü.

Yarım asırlık siyasi hayatı boyunca disiplinli yaşamı ve kendine has üslubu ve çizgisiyle tanınan Bahçeli’nin sakal bırakması kamuoyunun ilk defa karşılaştığı bir durum oldu.

Devlet Bahçeli hiçbir zaman nizami devlet adamı görüntüsünden taviz vermedi. Hatta parti ile bütünleşmiş, parti tabanında ciddi karşılık bulmuş olan hilal şekilli bıyık argümanını da asla kullanmadı.

Hatta giyim şekli bir dönem ciddi eleştirildi kruvaze ceket tespih lacivert de siyah takım elbise dışında hemen hemen hiçbir fotoğrafımın olmaması kimi popüler kültür odaklı düşünen image maker uzmanları tarafından eleştirildi.

Cumartesi pazar günleri dahil yaşamı boyunca giyiminden hiç taviz vermedi. Kısa kollu gömlek tişört son dönemlerde moda olan kareli ceket ve günün modası hiçbir zaman Bahçeli’yi etkilemedi.

Bunun yanında Bahçeli, yarım asırlık siyasi hayatı boyunca cumartesi pazar dahil asla günlük tıraşından taviz vermedi. Gençlik fotoğrafları dahil sakallı fotoğrafına hiç denk gelmedik. Sakalın moda olduğu dönemlerde dahi böyle bir duruma rastlamadık.

Bugün ilk defa Devlet Bahçeli’yi sakallı olarak hem de 20 gün tıraş olmadan görmüş olduk.

Gayet bilinçli Olarak verilen bu fotoğrafta Devlet Bahçeli ne mesaj vermek istedi...?

 

Yaşamı boyunca az konuşup ciddi mesajlar veren MHP Liderinin 20 günlük sakalla MHP Genel Merkezi’ne gitmesinin tesadüf olmadığını düşünüyoruz.

Bahçeli gibi disiplinli yaşayan bir insanın 20 gün sakal bırakıp kameralar karşısına spontane çıktığını söylemek akıl karı olmayacaktır.

Bundan sonrası için ciddi mesajlar içerdiğini, AK SAKALIN önümüzdeki günlerde ne anlama geldiğini kamuoyu tartışacak ve öğrenecektir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.