1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Akif Kemal Akay Muharrem İnce'nin ekibinde mi?
Akif Kemal Akay Muharrem İnce'nin ekibinde mi?

Akif Kemal Akay Muharrem İnce'nin ekibinde mi?

Yeni parti için kolları sıvadığı konuşulan İnce'ye Adana'dan ilk destek kimden gelecek?

A+A-

Son yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı olan Muharrem İnce'nin parti kurması kulislerde konuşuluyordu.

Muharrem İnce'nin, gerek görevde olan gerekse geçmiş dönemde milletvekilliği ve belediye başkanlığı yapmış olan bazı isimlerle yeni bir parti kuracağı bilgileri kamuoyuna yansıdı.

Bu sırada gözler CHP'nin en çok oy aldığı ve çok sayıda belediyeyi kazandığı illerden olan Adana'ya çevrildi.

MUHARREM İNCE'NİN EKİBİNDE ADANA'DAN KİMLER VAR

İnce'ye şuana kadar mevcut CHP Adana Milletvekilleri arasında destek veren çıkmadı. Ancak kulis bilgilerine göre, belediye başkanları arasında Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay'ın İnce'ye destek vereceği ve İnce'nin kuracağı partiye geçeceği iddia ediliyor.

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Seyhan Belediye Başkanlığını kazanan Akif Kemal Akay, özellikle damadı Erkal Şenyurt'u özel kalem müdürlüğüne getirmesi sonrasında başta Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere CHP Genel Merkezi'nde üst düzey krize neden olmuş ve tartışmalara sebebiyet vermişti. 

Akay'ın istifa restine kadar giden tartışmalar sonrasında, Türkiye'nin en büyük ilçe belediyeleri arasında yer alan Seyhan'ı kaybetmek istemeyen CHP Genel Merkezi, tartışmaların üzerini örterek rafa kaldırmıştı.

Tartışmalar sonrasında Akay'ın CHP parti politikaları nedeniyle genel merkezle ciddi sorunlar yaşadığı da basına yansımıştı. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.