1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. "AKP yangını seyrediyor! Tencerelerde et yerine dert pişiyor"
"AKP yangını seyrediyor! Tencerelerde et yerine dert pişiyor"

"AKP yangını seyrediyor! Tencerelerde et yerine dert pişiyor"

Ayhan Barut, Meclis'te ekonomik yangına dikkat çekti

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, mutfaklarda yagın olduğunu, tencerelerde artık et yerine dert piştiğini söyledi. Meclis'te ekonomide yaşanan ve her geçen gün daha da derinleşen krize dikkat çeken Barut, "Ocaklarda yangın var, mutfaklardaki tencerelerde ise et yerine dert kaynıyor. Hanelerimize huzur vermeyip sefaleti körükleyenlerin hiç mi vicdanı sızlamıyor? Onların bir eli yağda, bir eli balda ama bu devran böyle gitmez" dedi.

"MIZRAK ÇUVALA SIĞMIYOR"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda söz alan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, "AKP talanı sürüyor. Bu talanı iktidarın göz boyacısı gibi çalışıp algı yürüten TÜİK bile gizleyemiyor. Her ne kadar işlerine geldiği gibi rakamlarla oynasalar da mızrak çuvala sığmaz halde. TÜİK'in Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi Raporu'na göre, Tarım-ÜFE'de 2022 yılı Nisan ayında, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 118,53 ve on iki aylık ortalamalara göre de yüzde 45,26 artış var" diye konuştu.

"OCAKLARDA YANGIN VAR"

AKP'nin yanlış ekonomi politikaları sonucu iğneden ipliğe her şeye fahiş zamlar geldiğini, iktidarın bu yangını söndürmek yerine daha da körüklediğini ifade eden Ayhan Barut, şunları kaydetti:
"Mutfak tüpü 10 lira birden zamlandı, şimdi 315 lira oldu. Mazottan elektrik faturalarına kadar her şey fahiş oranda zamlandı. Ocaklarda yangın var, mutfaklardaki tencerelerde ise et yerine dert kaynıyor. Hanelerimize huzur vermeyip sefaleti körükleyenlerin hiç mi vicdanı sızlamıyor? Onların bir eli yağda, bir eli balda ama bu devran böyle gitmez. Halkımız hesabı sandıkta soracak. Bu yangını seyredenler bedelini ödeyecek."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.