1. HABERLER

  2. ULUSAL

  3. AKP’li Çelik’ten ‘Darbenin siyasi ayağı AKP’ diyen SP liderine: Belge varsa paylaşın
AKP’li Çelik’ten ‘Darbenin siyasi ayağı AKP’ diyen SP liderine: Belge varsa paylaşın

AKP’li Çelik’ten ‘Darbenin siyasi ayağı AKP’ diyen SP liderine: Belge varsa paylaşın

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun “Darbenin siyasi ayağı bizzat AKP’dir” demesini eleştirerek ‘suçlamanın siyasi ahlakla bağdaşmadığını’ söyledi.

A+A-

Karamollaoğlu, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin konuşmasında “Darbeyi organize edenler nerede, bu işin siyasi ayağı nerede? Üç yıldır biz bu soruya cevap alamıyoruz. AK Parti kendi içini temizleyemediği için dikkatleri başka tarafa çekmekte ve masum insanların canını yakmakta ne yazık ki hiç çekinmiyor” demişti.

‘Darbe günü Erdoğan’ı öldürmeye çalıştılar’

Twitter’dan bu açıklamaya tepki gösteren Çelik, AKP’nin ‘terör örgütüyle ilişkilendirilmesini kabul etmediklerini’ vurguladı.

‘FETÖ‘nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı öldürmek istediğini savunan AKP’li sözcü, şu ifadeleri kullandı “AK Parti’ye atılan bu iftira, FETÖ’nün propagandasına destek veren bir yaklaşımdır. Siyaset adamlığı, hele de parti genel başkanlığı sorumluluk gerektirir. O gece başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, kadroları, darbeciler tarafından hedef alınan partimize bu iftirayı atmak akılla izah edilemez.”

‘Elinizde bilgi, belge varsa paylaşın’

FETÖ‘ ile mücadelenin Erdoğan döneminde bir devlet politikası olduğunu ifade eden Çelik, Karamollaoğlu’nun ‘AKP’ye dönük siyasi sabotaj girişimlerinin parçası olmaması gerektiğini’belirtti.

AKP’li yetkili sözlerini şöyle sürdürdü: “FETÖ’nün siyasi ayağına dair mücadeleye katkısı olabileceğini düşündüğü bilgi ve belgeleri ilgili ve yetkili makamlarla paylaşmalıdır. FETÖ’nün hain darbe girişimi ülkemizin atlattığı en tehlikeli badirelerden biridir. Mücadele uzun solukludur. Bu konuya, siyaset ve devlet adamı olmanın sorumluluğu ile yaklaşılmalıdır. İftira, sorumlu bir siyaset tarzı değildir.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.