1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “Aleviler bu toplumun çimentosudur”
“Aleviler bu toplumun çimentosudur”

“Aleviler bu toplumun çimentosudur”

UNESCO’nun 2021’i anma yılı ilan etmesinin ardından Çukurova Belediyesi ve Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Adana Şubesi tarafından düzenlenen etkinliklerin ilki Adana Valisi Süleyman Elban’ın da katılımıyla yapıldı.

A+A-

UNESCO’nun 2021’i Hacı Bektaş Veli, Yunus Emre ve Ahi Evran’ı anma yılı ilan etmesi dolayısıyla Çukurova Belediyesi ve Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Adana Şubesi tarafından düzenlenen etkinliklerin ilki gerçekleştirildi.

Adana Valisi Süleyman Elban’ın da katıldığı etkinliklerde ilk olarak Anadolu Erenlerinin resimlerinin ve değerli sözlerinin bulunduğu serginin açılışı yapıldı.

Açılışta konuşan Adana Valisi Süleyman Elban, 2021’in UNESCO tarafından anma yılı ilan edilmesinin Hacı Bektaş Veli, Yunus Emre ve Ahi Evran gibi ulu erenleri dünya çapında, evrensel değerler olarak kabul ettiğini gösterdiğini söyledi.

Anadolu erenlerinin hepsinin insan sevgisini esas aldığını belirten Vali Süleyman Elban, “İnsan sevgisi olmadan, insanları ayırmadan, insana insan değer vermeden Hakk’a ulaşmak mümkün değildir. Elbette bu ulu erenlerin her birinin birbirinden farklı tarafları olabilir. Ama hepsinde sevgi ve ahlak ön plana çıkmıştır” dedi.

Çukurova Belediyesi Başkanı Soner Çetin de, UNESCO’nun 2021’i anma yılı ilan etmesinden dolayı mutlu olduklarını söyledi. Bu konuyu Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Adana Şubesi durumu değerlendirdiklerini ve etkinliklerle layıkıyla anma yapılması için yol haritası belirlediklerini kaydeden Başkan Soner Çetin, şunları söyledi:

“Bugün ilk etkinliği gerçekleştiriyoruz. Pandemi koşulları el vermediği için kısıtlı sayıda canlarımızı bir araya topladık. Aleviler bu toplumun çimentosudur. Bir alevi canının evine gittiğiniz zaman Hz.Ali, Hacı Bektaş Veli fotoğrafının yanında Gazi Mustafa Kemal’in fotoğrafını görürsünüz. Bu tablo her şeyi başlı başına ifade ediyor.Bizler üç cemevi ve kültür merkezi açmış olmanın gururunu yaşıyorum. Tüm ihtiyaçlarının karşılama konusunda Çukurova Belediyesi üstüne düşeni yapmıştır, yapmaya da devam edecektir. Yaptığımız en büyük hizmetlerden biri de budur. Canlarımızla her zaman beraberiz, biriz. Bir olacağız, iri olacağız diri olacağız.”

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez ve Adana Şube Başkanı Saim Yılmaz da konuşmalarında Hacı Bektaş Veli ve Anadolu Erenlerinin Anadolu’nun manevi iklimine verdiği önemli katkıyı, dünyaya verdiği insan sevgisi mesajını anlattı.

Konuşmaların ardından açılan sergi hep birlikte gezildi. Sergi açılışın ardından etkinlikler türküler, deyişler ve semah gösterileri ile devam etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.