1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Ali Demirçalı’nın açılımı; Şanlıurfalı kadınlar CHP’ye çıkarma yaptı
Ali Demirçalı’nın açılımı; Şanlıurfalı kadınlar CHP’ye çıkarma yaptı

Ali Demirçalı’nın açılımı; Şanlıurfalı kadınlar CHP’ye çıkarma yaptı

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, Yüreğir'de ikamet eden Şanlıurfalı kadınları, yöresel kıyafetleriyle CHP TBMM Grup Toplantısı'na götürdü.

A+A-

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, eşi Fidelya Demirçalı ile beraber, belediye başkan yardımcıları İsmail Ceylan ve Uğur Sayılkan’ın da yer aldığı heyetle, Yüreğir’de yaşayan ev hanımı, işçi ve emekçi Şanlıurfalı kadınları, CHP TBMM Grup Toplantısı’na götürdü.

Adana’dan gelen heyet, CHP Genel Başkanı Özgür Özel tarafından bizzat karşılanarak makamda ağırlandı. Ziyaret sırasında CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Burhanettin Bulut ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da hazır bulundu. Ağırlamada ayrıca CHP Adana Milletvekili Bilal Bilici, CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ve CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal da yer aldı.

whatsapp-image-2026-01-22-at-10-04-43-3.jpeg

CHP TBMM Grup Toplantısı’na Yüreğir ilçesinden gelen Şanlıurfalı kadınlar, yöresel kıyafetleri ve zılgıtlarıyla Meclis’te renkli ve coşkulu görüntülere imza attı. Ziyaret süresince kadınların kültürel kimliklerini ve özgün kıyafetlerini koruyarak salonda yer almaları fotoğraf karelerine yansırken, yaşanan coşku karşısında CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in memnuniyeti de dikkatlerden kaçmadı.

whatsapp-image-2026-01-22-at-10-04-44-1.jpeg

Ziyaretin ardından Küçüksaat’e yaptığı değerlendirmede Yüreğir’in çok kültürlü yapısına vurgu yapan Başkan Demirçalı, “Ben Yüreğir’in çocuğuyum. Yüreğir bir mozaiktir. Yüreğir, herkesi bağrına basan Çukurova’nın bereketli toprağıdır. Bu mozaiğin içinde Şanlıurfalı kardeşlerimiz de yer almaktadır. Bunların çoğunluğu işçi, emekçi ve ev hanımı yurttaşlarımızdan oluşmaktadır. Yüreğir’de insanlar kendi kültürleriyle, giyim tarzlarıyla ve dilleriyle yaşamaktadır. Biz de onların kültürlerine, kimliklerine ve yaşam biçimlerine saygı duyuyoruz. Bu nedenle ziyaret sırasında özel bir çaba sarf etmeden, kendi kimlikleriyle TBMM’de yer almalarını, CHP grubunu ve Sayın Genel Başkanımızı ziyaret etmelerini sağladık." dedi.

whatsapp-image-2026-01-22-at-10-04-44.jpeg

Cumhuriyet Halk Partisi’nin milli mücadeleyi veren Anadolu halkının partisi olduğunu vurgulayan Demirçalı, “Cumhuriyet Halk Partisi, Milli Mücadele’yi veren Anadolu halkının partisidir, milletimizin partisidir. Bu anlayışla çok güzel bir ziyaret gerçekleştirdik. Cumhuriyet Halk Partisi’nin ve siyasi tarihimizin güzel karelerinden biri ortaya çıktı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yüreğir’de yaşayan, farklı etnik ve dini kimliğe sahip tüm yurttaşlarımızı hiçbir ayrım yapmadan kucaklamaya devam edeceğim.” ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2026-01-22-at-10-04-43-2.jpeg

Ankara ziyaretinin ardından sosyal medya hesabından paylaşım yapan Başkan Demirçalı, şu ifadelere yer verdi:

“Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in liderliğinde gerçekleşen TBMM Grup Toplantımıza katılarak; Yüreğir’imizin ve Adana’mızın selamını Ankara’ya taşıdık.

Sevgili eşim Fidelya Demirçalı, Türk Kadınlar Birliği Yüreğir Şube Başkanımız Suna Çevik Sayılkan, Başkan Yardımcılarımız Uğur Sayılkan, İsmail Ceylan ve Şanlıurfalı hemşehrilerimizle birlikte; özellikle Yüreğirli kadınların sesini Ankara’da güçlü ve kararlı bir şekilde dile getirdik.

Bizleri samimiyetle karşılayan ve desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’e şükranlarımızı sunuyoruz.

Gece gündüz Adana’nın sorunlarıyla yakından ilgilenen Genel Başkan Yardımcımız Sayın Burhanettin Bulut’a ve Adana Milletvekillerimiz Sayın Ayhan Barut ile Sayın Bilal Bilici’ye bugünkü konukseverlikleri için ayrıca teşekkür ediyoruz.

Değerli Genel Başkan Yardımcılarımız Sayın Gökan Zeybek, Sayın Gül Çiftci, Sayın Bihlun Tamaylıgil ve Sayın Ulaş Karasu’ya; Grup Başkanvekilimiz Sayın Ali Mahir Başarır’a; Kadın Kolları Genel Başkanımız Sayın Asu Kaya’ya; Parti Meclisi Üyemiz ve Şanlıurfa Milletvekilimiz Sayın Mahmut Tanal’a ve Hatay Milletvekilimiz Sayın Servet Mullaoğlu’na bizleri evimizde hissettirdikleri için teşekkür ediyoruz.

Yüreğir’in iradesi Ankara’da. Biz buradayız; Yüreğir için, Adana için çalışmaya devam ediyoruz.”

 whatsapp-image-2026-01-22-at-10-04-43.jpeg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.