1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. "Amacımız yarış değil, katkı sunmak! İstenirse 1 haftada sahra hastanesini yeniden hazırlayabiliriz"
"Amacımız yarış değil, katkı sunmak! İstenirse 1 haftada sahra hastanesini yeniden hazırlayabiliriz"

"Amacımız yarış değil, katkı sunmak! İstenirse 1 haftada sahra hastanesini yeniden hazırlayabiliriz"

Adana'da vaka sayılarında görülen artış sonrasında yeniden başlatılan sahra hastanesi tartışmalarına açıklama Zeydan Karalar'dan geldi

A+A-

Halk TV canlı yayınına video konferans ile bağlanan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, iddialara açıklık getirdi. Karalar, Sağlık Bakanlığı'na "Burayı neden görmüyorsunuz?" gibi bir çağrıda bulunmadığını söyleyerek, kimseyle bir yarış içerisinde olmadıklarını amaçlarının devletin pandemi ile mücadelesinde katkı sunabilmek olduğunu belirtti.

Karalar'ın detaylı açıklaması şöyle:

"Koronavirüs artınca sahra hastanesi konusu yeniden gündeme geldi. Adana son günlerde vaka sayısında birinciliğe koşuyor. Dolayısıyla hastaneler yetmiyor. Yüzde 70 oran aynı zamanda yüzde 70 doluluğa denk geliyor. Tüm yataklar da koronavirüs hastalarına ayrılmıyor, başka hastalıklar da var. Özel hastaneler dahil yoğun bakımlar dolu durumda. Biz iyi niyetle bu günleri düşünerek sahra hastanesi yaptık. Tam teşekküllü hastane değil ancak pozitif çıkan hastaların hastaneden çıkıp 14 gün karantinada tutulması gereken yerler buralar. Bu insanların belki kendisine bir şey olmayacak ama ailelerine bulaştırması durumunda o insanları nasıl etkileyeceğini görmek mümkün değil. Biz sahra hastanesini bu amaçla kurduk ve "32 personelle Sağlık Bakanlığı'nın hizmetine vermeye hazırız" dedik. Bu konu çok tartışıldı artık kamuoyu bunu biliyor. "

İŞİMİZ DEVLETİMİZİN MÜCADELESİNE KATKI KOYMAK

İstenildiğinde sahra hastanesini yeniden ne kadar sürede hazır edileceği sorusuna yanıt veren Karalar, "Şuanda Sağlık Bakanlığı'na "Burayı neden görmüyorsunuz?" diye bir çağrımız olmadı ama şöyle bir çağrımız oldu; "Sahra Hastanesini kurduğumuz yer modern, Dünya Sağlık Örgütü'nün koyduğu koşullara uygun bir yer. Arzu edilirse kısa sürede sahra hastanesini yeniden eski haline getirebilir ve Sağlık Bakanlığı'nın emrine vermeye hazır oluruz. Ama "Sağlık Bakanlığı burayı niye görmüyor gibi bir çağrımız yok." Bizim işimiz tahrik değil, bizim işimiz devletimize koronavirüs mücadelesinde katkı koymak. Gece gündüz çalışıp bir haftada sahra hastanesini yeniden hazır edebiliriz. İhtiyaç duyulursa biz buradayız." dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.