1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. AOSB Kadın Sanayiciler Platformu’ndan gençler için eğitim-sanayi iş birliği
AOSB Kadın Sanayiciler Platformu’ndan gençler için eğitim-sanayi iş birliği

AOSB Kadın Sanayiciler Platformu’ndan gençler için eğitim-sanayi iş birliği

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Kadın Sanayiciler Platformu, gençlerin sanayiyle erken yaşta tanışması ve mesleki gelişimlerinin desteklenmesi amacıyla kamu ve eğitim kurumlarıyla temaslarını sürdürüyor.

A+A-

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Kadın Sanayiciler Platformu, gençlerin sanayi kültürüyle erken yaşta buluşması, üretim süreçlerini yakından tanıması ve nitelikli insan kaynağının sanayiye kazandırılması amacıyla bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Platform heyeti, Adana Valisi Mustafa Yavuz’un eşi Süreyya Yavuz ile İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Nurettin Aras’ı ziyaret etti. Görüşmelerde öğrencilerin sanayiye aktif katılımı, mesleki gelişimleri ve eğitim ile üretim dünyası arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesi ele alındı.

aw808790-02.jpg

Ortak projeler değerlendirildi

Ziyaretlerde, gençlerin sanayiyle daha erken yaşta tanışmasını sağlayacak, mesleki gelişimlerine katkı sunacak ve üretim süreçlerini yerinde görmelerine imkan tanıyacak projeler üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu.

Eğitim ile sanayi arasındaki bağın güçlendirilmesi ve gençlerin geleceğin üretim dünyasına hazırlanmasına yönelik hayata geçirilebilecek çalışmalar değerlendirildi.

Ziyaret programına AOSB Kadın Sanayiciler Platformu Başkanı Elif Tosmur, platform üyeleri Asiye Türkmenoğlu ve Sibel Koçak ile Kamu ve Kurumsal İlişkiler Komitesi üyeleri Heja Aba, Berfin Yılmaz, Büşra Ersoy, Nazife Parlakkan ve Gülafer Bozdağ Başbağ katıldı.

“Gençlerimizin sanayi kültürüyle erken yaşta tanışmasını önemsiyoruz”

AOSB Kadın Sanayiciler Platformu Başkanı Elif Tosmur, gençlerin mesleki gelişimine yönelik çalışmaların sanayinin geleceği açısından önemli olduğunu belirterek, “Gençlerimizin sanayi kültürüyle erken yaşta tanışmasını, üretim süreçlerini yakından görmesini ve sahip oldukları bilgi ve yetenekleri gerçek üretim ortamlarıyla buluşturmasını son derece önemsiyoruz. Eğitim ile sanayi arasındaki iş birliğini güçlendirmek, gençlerimizin mesleki gelişimlerine katkı sağlamak ve nitelikli insan kaynağının üretime kazandırılmasına destek olmak temel önceliklerimiz arasında yer alıyor” dedi.

“Gençlerimizin önünü açacak iş birliklerini değerli buluyoruz”

Kamu kurumları ile sanayi dünyasının ortak çalışmalarının gençlerin geleceğine katkı sağlayacağını ifade eden Tosmur, “Bugünün öğrencilerini geleceğin sanayicileri, mühendisleri, teknisyenleri ve üretim gücü olarak görüyoruz. Bu nedenle gençlerimizin önünü açacak her türlü iş birliğini değerli buluyoruz” diye konuştu.

AOSB Kadın Sanayiciler Platformu yönetimi, gençlerin üretim hayatına daha güçlü hazırlanmasına katkı sunacak çalışmalarını kamu kurumları, eğitim kurumları ve sanayi temsilcileriyle iş birliği içerisinde sürdüreceğini bildirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.