1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Ay sonu geliyor, çekler ne olacak?
Ay sonu geliyor, çekler ne olacak?

Ay sonu geliyor, çekler ne olacak?

Banka kredileri ötelendi, esnaf çeklerle ilgili bekleyiş içerisinde

A+A-

Türk ticaret sistemi içerisinde, yoğun olarak kullanılan çek sistemiyle alakalı esnaf kara kara düşünüyor. Tekstil, gıda, inşaat vb. tüm sektörlerde yoğun olarak kullanılan vadeli işlemlerin vazgeçilmezi olan, çek ile ödeme tıkanma noktasına geldi. Büyük çoğunluğun ay sonu tarihlerini tercih ederek yazmış olduğu çekler, hem banka sistemini hem de ticaret sistemini tehtid edici boyutlara ulaşmış durumda.

Haber merkezimize gerek telefon gerekse e-mail yoluyla ulaşan Adanalı esnaflar basında ve sosyal medyada gündeme gelmeyen ama iş dünyasını çok ciddi şekilde etkileyecek olan ay sonu çek ödemeleriyle alakalı kurtuluş reçeteci olarak Cumhurbaşkanlığı kararnamesi bekliyorlar.

Kucuksaat.com'a ulaşan ve isminin açıklanmasını istemeyen esnaflar, "Ürünleri vadeli alıyoruz. Vadeli sistemde de çek kullanıyoruz. Şuan için alışveriş sistemi tamamen tıkandı. Müşteri gelmiyor. Çekler ödenmediği zaman bankalar çeklerin arkasını yazıyor. Bunun anlamı ise banka sicilinin bozulması, bir daha çek alamamamız, kredi kullanamamamız ve bankada oluşan güvensizliğin ürün tedarikçilerimize yansıması... Bu da ticari hayatımızın bitmesi anlamına geliyor. İsteğimiz nisan sonuna kadar, karşılığı olmayan çeklerin arkasının yazılmamasıdır." dediler.

Şimdiye kadar bu konuyu gündeme getirmeyen Adana Ticaret ve Sanayi Odası başta olmak üzere Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB)'nin mağduriyeti ilgili kurumlar nezdinde gündeme getirmesi bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.