1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Ayhan Barut: "Hayvancılık sürdürülemez hale geldi"
Ayhan Barut: "Hayvancılık sürdürülemez hale geldi"

Ayhan Barut: "Hayvancılık sürdürülemez hale geldi"

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, artan maliyetler ve ithalat politikaları nedeniyle hayvancılığın sürdürülemez hale geldiğini belirterek, üreticiye destek çağrısı yaptı.

A+A-

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada hayvancılık sektöründeki derinleşen krize dikkat çekti. Artan girdi maliyetleri ve ithalat politikalarını eleştiren Barut, özellikle tereyağı ithalatına tepki gösterdi.

Sektörde üreticinin giderek zor durumda kaldığını vurgulayan Barut, mevcut politikalarla hayvansal üretimin sürdürülebilirliğinin mümkün olmadığını ifade etti. Üreticinin desteklenmemesi nedeniyle hayvancılığın ciddi bir krizle karşı karşıya olduğunu dile getiren Barut, hükümetin uygulamalarını sert sözlerle eleştirdi.

Kırsalda bereket Adana'da başlıyor! Hayvancılık projesiyle üreticilere tam destek: Genç ve kadın çiftçi sayısı artacak - Adana Haber Gazetevatan

Süt üretimindeki maliyet artışlarına da değinen Ayhan Barut, Ulusal Süt Konseyi tarafından açıklanan fiyatların üreticiyi korumaya yetmediğini belirtti. Barut, “1 litre sütün maliyeti 30 lirayı aşmış durumda. Yemden mazota, saman fiyatlarından diğer girdilere kadar her kalemde ciddi artış var. Buna rağmen üretici, sütünü tavsiye fiyatın altında satmak zorunda kalıyor” ifadelerini kullandı.

Üreticinin zararına üretim yaptığını ve birçok işletmenin kapanma riskiyle karşı karşıya olduğunu kaydeden Barut, ahırların boşaldığını ve çiftçinin borç yükü altında ezildiğini söyledi. Tarım ve hayvancılıkta yaşanan sorunların görmezden gelinmemesi gerektiğini vurgulayan Barut, yetkililere çağrıda bulundu.

Çözümün üretim odaklı politikalar olduğunu belirten Ayhan Barut, süt ve yem paritesine uygun düzenlemelerin hayata geçirilmesi gerektiğini ifade ederek, üreticinin emeğinin korunması ve desteklenmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.