1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Ayhan Barut, "Müdür memura saldırdı" iddiasını Meclis gündemine taşıdı
Ayhan Barut, "Müdür memura saldırdı" iddiasını Meclis gündemine taşıdı

Ayhan Barut, "Müdür memura saldırdı" iddiasını Meclis gündemine taşıdı

"Müdür memura saldırıp darp etti"

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü'nde Şube Müdür Vekili olarak görev yapan N.A.'nın emri altında çalışan bir memura saldırıp darp ettiğini, şikayete rağmen herhangi bir işlem yapılmadığını söyledi. AKP'nin liyakatsiz yönetim anlayışının her şeye zarar verdiğini aktaran Barut, saldırıya uğrayan memurun baskı ve tehditle sindirilmeye çalışıldığını, bürokratların ise mağduriyeti gidermek yerine olayın üstünü kapatmaya çalıştığını belirtti.

SORU ÖNERGESİ SUNDU

Vahim iddialarla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in yanıtlaması istemiyle hazırladığı soru önergesini Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na sunan Ayhan Barut, "Devlette liyakati değil kendilerine sadakati, partizanlığı, ahbap çavuş ilişkilerini, yandaşlığı, cemaat, tarikat ve yakın gördüğü sendika öncelikli kayırmacılığı esas alanlar her gün yeni bir skandala neden oluyorlar. Hakkı ve liyakatı gözetmedikleri için torpil ve kayırmacı tutumlarıyla büyük haksızlıklara yol açıyorlar" dedi.

"ADETA SIRADANLAŞTI"

AKP iktidarı döneminde kamuda atama, görevde yükselme ve yer değişikliklerinde büyük haksızlıkların yaşandığını, kanun, kural, liyakat, hak, hukuk ve yönetmelik tanımadan ayrımcılık yapıldığını ifade eden Ayhan Barut, "Bugüne kadar kamuda çok sayıda hukuksuz, yandaş, kayırmacı tutum ve tercihlerde bulunulduğuna dair iddialar ayyuka çıktı. Kamuda adeta sıradanlaşan bu durum herkesi rahatsız ediyor. Kanun, yönetmelik, prosedür ve kural dışı olarak yaşanan olumsuzlukların ve haksızlıkların, kanun ve yönetmelik dışı atamaların, hukuksuzlukların önlenmesi gerekirken, adaletsizliğin her gün daha da derinleştiğine üzülerek tanıklık ediyoruz" diye konuştu.

"SALDIRDI, GÖZLÜĞÜNÜ KIRDI, TEHDİT ETTİ, BASKI KURDU"

Ankara'da yaşanan son vahim olayla ilgili konuşan Ayhan Barut, "Sosyal Güvenlik Kurumu Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü’nde Şube Müdür Vekili olarak görev yapan N.A.'nın, 18 Mayıs 2022 tarihinde kendisiyle aynı odada  görev yapan bir personele sözlü ve fiziksel şiddet uyguladığı, gözlüğünü kırdığı ve bu olayın üzerine taraf şikayetçi olunca memuriyetini bitirmekle tehdit ettiği, sistematik olarak mobing uyguladığı söyleniyor. Olay neticesinde durum incelenmek üzere müfettiş atandığı ancak mağdur tarafın şikayetlerinin hiçbir netice almadığı da gelen bilgiler arasında. Bu iddialarla ilgili sessiz kalınamaz" açıklamasında bulundu.

"BAŞKALARINA DA ŞİDDET UYGULAMIŞ"

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut'un Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in yanıtlaması istemiyle verdiği önergede şu sorulara yanıt istendi:
"1- Adı geçen Şube Müdür Vekilinin kendi personelini fiziksel ve sözlü şiddet uyguladığı, gözlüğünü kırdığı ve bu olayla ilgili müfettiş atandığı doğru mudur?
2- Adı geçen Şube Müdür Vekilinin daha öncede başkalarına şiddet uyguladığı ve yapılan baskılar sonucu mağdurların şikayetçi olmadığı doğru mudur?
3- Bu başkanlıktaki diğer müdürlerin de personele şikayetçi olmamaları konusunda baskı yapıldığı iddiası doğru mudur?
4- Olayın örtbas edilmesi için mağdurun şikayet dilekçesi verdiği halde buradaki diğer şube müdürlerinin işlem yapmadığı, olayı örtbas etmek için evrakı sakladıkları, mağdurun teftişe başvurduktan sonra şikayet dilekçesine tarih ve sayı verildiği iddiası doğru mudur?
5- Bu başkanlıktaki şube müdürlerinin Genel Müdür Yardımcısı tarafından korunup kollandığı, müfettiş geldikten sonra bu Genel Müdür Yardımcısının görevden alındığı doğru mudur?
6- Soruşturma devam ederken adı geçen Şube Müdür Vekilinin aynı genel müdürlükten başka bir personeli daha darp edildiği ve bu durumun da darp raporu ile belgelendiği doğru mudur?
7- Bu olaylar neticesinde daha büyük olayların önüne geçmek için aldığınız herhangi bir tedbir var mıdır?"

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.