1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Aytaç Durak’tan klas organizasyon: Özgür gazetecilerle buluştu
Aytaç Durak’tan klas organizasyon: Özgür gazetecilerle buluştu

Aytaç Durak’tan klas organizasyon: Özgür gazetecilerle buluştu

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin efsane başkanı Aytaç Durak,  FETÖ davasında hüküm giyen ve 8 ay 10'ar gün cezaevinde yattıktan sonra özgürlüklerine kavuşan Adanalı 4 gazeteci ile özel bir yemekte buluştu.

A+A-

Durak'ın bu vefalı davranışı karşısında duygulanan gazeteciler, "Başkan Durak, belediye başkanlığı döneminde sıradan işlere imza atmazdı, bu asil ve vefalı davranışıyla ne kadar özel bir insan olduğunu yine kanıtladı" yorumunda bulundular.

whatsapp-image-2022-08-04-at-10-17-34.jpeg

Çapa Restoran'da yenilen öğle yemeğinde Başkan Durak ve özgürlüklerine kavuşan gazeteciler; Hakan Bülent Yardımcı, Osman Palamut, Rıfat Söylemez ve Abdurrahim Haklıkul ile hasret giderip bol bol sohbet ettiler.. Siyasetin de konuşulduğu yemekte, Durak dönemine ilişkin anılar yadedildi.. Seçilmiş bir belediye başkanı iken görevden alınan ve ardından haksız yere cezaevine konulan bir insan olarak yakından tanıdığı gazetecilerin uğradığı haksızlığı yürekten hissettiğini söyleyen Aytaç Durak, "Damdan düşenin halinden damdan düşen anlar. O nedenle içeride kaldığınız süre boyunca neler yaşadığınızı, neler hissettiğini en iyi bilen insanlardan biriyim. Allah kimseye böyle bir şey yaşatmasın" temennisinde bulundu.

whatsapp-image-2022-08-04-at-10-17-36.jpeg

Gazeteciler adına konuşan Hakan Bülent Yardımcı ise Başkan Durak'ın sergilediği bu vefa örneğinin kendilerini çok duygulandırdığını dile getirerek, "Sayın Durak bu davranışı ile gönüllerimizi bir kez daha fethetti. Hepimiz geçmişte kendisiyle ilgili aleyhte haberlere imza atmışızdır. Fakat O, demokrat kişiliği ile eleştirinin siyasetçiler için büyük fayda sağladığını bilen duayen bir belediye başkanıydı. Türkiye'nin onun gibi demokrat ve basın özgürlüğüne saygı gösteren siyasetçilere ihtiyacı var" dedi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.