1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Azim Öztürk 2005 yılında yapmıştı, Seyhan Belediyesi 2021 yılında çamaşır kafeyle övünüyor!
Azim Öztürk 2005 yılında yapmıştı, Seyhan Belediyesi 2021 yılında çamaşır kafeyle övünüyor!

Azim Öztürk 2005 yılında yapmıştı, Seyhan Belediyesi 2021 yılında çamaşır kafeyle övünüyor!

Seyhan Belediyesi tarafından basına gönderdiği bültende tanıtımı yapılan "çamaşır kafe" projesinin 2005 yılında dönemin belediye başkanı Azim Öztürk tarafından hayata geçirildiği ortaya çıktı.

A+A-

Seyhan Belediyesi basın birimi 24.10.2021 tarihinde "Adana'da Çamaşır Kafe" başlıklı bültenle, Adana'da öğrenci ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara çamaşır yıkama hizmetini ücretsiz sunduğunu övgüyle duyurdu.

camasir.png

Ancak Seyhan Belediyesi eski başkanlarından Prof. Dr. Azim Öztürk, 2005 yılında bu hizmeti Seyhanlılara ücretsiz olarak sunmuştu. Öztürk, Bakımyurdu Caddesi'nde ihtiyaç sahibi vatandaşlara, Beyazevler Mahallesi / Barajyolu mevkisinde ise öğrencilere ücretsiz çamaşır yıkama yolunu açmıştı. Bu hizmete Seyhan Belediyesi 2012 faaliyet raporunda da yer verilmişti. 

camasir2.png

2021 yılına gelindiğinde Seyhan Belediyesi yönetiminin 2005 yılında başlatılan ve 2012 yılından sonra durdurulduğu anlaşılan bu hizmeti yeniden başlatıp tanıtımını yapması Seyhanlılardan tepki topladı.

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay'ın talimatıyla İbo Osman Caddesi'ndeki çamaşırhanenin çamaşır kafeye dönüştürülmesinin okuyuculara duyurusunun yapıldığı o bülten şöyle:

aw449249-01.jpg

Seyhan Belediyesi, biri Çamaşır Kafe olmak üzere üç çamaşırhanede üniversite öğrencilerine ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara çamaşır yıkama hizmetini ücretsiz olarak sunuyor.
Önceki yıllarda Bakımyurdu Caddesi ile İbo Osman Caddesi üzerindeki çamaşırhanelerle ihtiyaç sahibi vatandaşlara ücretsiz yıkama ve kurutma hizmeti veren Seyhan Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, Fevzipaşa Mahallesi muhtarlığı yanında üçüncü çamaşırhaneyi halkın hizmetine sundu.
Üniversiteye yakınlığı dolayısıyla öğrenci nüfusunun yoğun olduğu İbo Osman Caddesi üzerindeki çamaşırhane ise Başkan Akif Kemal Akay’ın talimatıyla Çamaşır Kafe’ye dönüştürüldü.
08.30-17.30 saatleri arasında hizmet veren Çamaşır Kafe’de ücretsiz yıkama, kurutma ve ütüleme hizmetiyle öğrencilerin önemli oranda tasarruf etmesi sağlanıyor. Çamaşır Kafe’de gençlerin çamaşırları yıkanırken zamanı da tasarruflu kullanmalarını sağlayacak hizmetler de sunuluyor. Ücretsiz wifi hizmetiyle akıllı telefonlarından ya da kişisel dizüstü bilgisayarlarından internete bağlanabilen gençler, burada ikram edilen çaylarını yudumlarken mini kütüphanede yer alan kitaplarını okuyup, derslerine çalışabiliyor.

"Gençlere yapılan yatırım geleceği yapılan yatırımdır"
Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, gençlerin büyük bir bölümünün eğitim-öğretim yaşamını güç şartlarda sürdürdüğünü ifade ederek, gençlere verilecek desteklerin büyük önem taşıdığını söyledi. Seyhan’da ikamet edip üniversiteye yerleşen öğrencilere 500 TL’lik eğitim desteğinde bulunduklarını anımsatan Başkan Akay, “Gençler bizim geleceğimiz. Gençlere yapılan yatırımın geleceğimize yapıldığına olan inancımızla hem ihtiyaç sahibi yurttaşlarımız hem de Adana dışından üniversite okumak için gelen gençlerimize destek olabilmek için Çamaşır Kafe’mizi hizmete açtık. Burada ücretsiz olarak sunduğumuz yıkama, kurutma, ütüleme, wifi, kütüphane hizmeti ve çay ikramıyla hem gençlerimizin bütçelerine tasarrufla katkıda bulunmak hem de zamanı daha iyi kullanmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Seyhan Belediyesi olarak her zaman gençlerimizin yanında, onların destekçisiyiz. Gençlerimizi Çamaşır Kafe’ye bekliyoruz” diye konuştu. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.