1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. "Bağımlılıkla mücadelede eğitim şart"
"Bağımlılıkla mücadelede eğitim şart"

"Bağımlılıkla mücadelede eğitim şart"

Yeşilay Adana Şube Başkanı Mehmet Aslanbaba, 2019-2020 Eğitim Öğretim yılının 9.Eylül de başlaması dolayısıyla bir mesaj yayınladı

A+A-

Yeşilay Adana Şube Başkanı Mehmet Aslanbaba, 2019-2020 Eğitim Öğretim yılının 9.Eylül de başlaması dolayısıyla yaptığı açıklamasında: “Küresel düzeyde bağımlılık yapıcı unsurlar maalesef hem çeşitlilik hem de artış gösteriyor. Gençlerimizin çocuklarımızın bağımlılık yapıcı unsurlarla tanıştıran ortamlar onlara maalesef çok yakın. Ancak, gerçekleştirilen koruyucu ve önleyici çalışmalar yanı sıra arzın önlenmesine yönelik çalışmalarda elde edilen başarılı sonuçlardaki artışla başta kolluk kuvvetlerimiz, Yeşilay ve diğer Kurumlarla birlikte binlerce gencimizin hayatına dokunmaya çalışılmaktadır. Onlara gösterdikleri çabalar nedeniyle teşekkürlerimi iletmek istiyorum. STK’larımızın, eğitimcilerin, medyanın, esnafların ve ailelerin destekleri de bağımlılıkla mücadelemizde en büyük motivasyonumuz. Buradan ailelere de bir çağrıda bulunmak istiyorum: Biz Yeşilay olarak her zaman yanınızdayız. Ve bu mücadele siz olmadan atılan her adım eksik kalacaktır. Bu yüzden bağımlıkla ve özellikle uyuşturucu ile topyekun mücadele etmeliyiz.” dedi.

2015 yılından bu yana, bugün sayısı 30’u bulan Yeşilay Danışma Merkezi (YEDAM) ile bağımlılara ve ailelerine psikolojik destek ve ayakta tedavi hizmet sunan Yeşilay, sınırlarını aşma çabası, özenti, duygusal boşluk içerisinde olan gençleri bekleyen en büyük tehlikenin uyuşturucu olduğunun altını çiziyor. Son yıllarda artan kullanım oranları ile sentetik uyuşturucuların ilk kullanımda dahi ölüme yol açabildiğini; fizyolojik, psikolojik ve sosyal anlamda ciddi yıkımların özellikle düzenli kullanıcılarda üst seviyede olduğunu belirtiliyor.

Yeşilay Cemiyeti olarak ; önleme, koruma ve rehabilitasyon çalışmalarıyla dünyaya rol model olmaya çalıştıklarını ifade eden Aslanbaba ; Bağımlıklar konusunda önleyici eğitim programlarımızla, başta Milli Eğitim Bakanlığımız olmak üzere,diğer bakanlık ve kurumlarla yapılan Protokol çalışmalarımızla Edirne’den Ardahan’a, anaokulundan yetişkin dönemine kadar herkes kendi yaş gruplarına göre bilgilendiriyoruz. Türkiye genelinde başlatılan bağımlılık önleme temelli Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programımızın (TBM) dünyada bir benzeri yok. TBM ile bugüne kadar 10 milyon öğrencimize ve 2 milyon yetişkine ulaştık, bağımlılıkla mücadelede farkındalıklarını arttırdık. Ayrıca bağımlılara ve ailelerine ücretsiz psiko-sosyal ve rehabilitasyon desteği verdiğimiz YEDAM ile her gün daha çok bağımlıyı hayata kazandırıyoruz. “dedi.

Özgürlüğün Bağımlıllık yapan unsurla asla bağdaştırılamayacağını ifade eden ASLANBABA , “Merak, özenti, kendini ispat etme, aile sevgisinden yoksun olma, boşlukta olma maalesef gençlerimizi,çocuklarımızı bağımlılığa itebiliyor. Ailelerimizden isteğimiz çocuklarıyla ilgilensinler, onlarla konuşsunlar. Bağımlılık hakkında bilgi sahibi olsunlar, tedavi olması gereken çocuklarına bir suçlu gözüyle değil iyileşmesi gereken bir hasta olarak baksınlar ve tedavide asla yalnız bırakmasınlar. Bağımlılıklara dair her türlü doğru bilgilere tbm.org.tr sitemizden ve YEDAM Danışma Hattımız 444 79 75 numarasından ulaşabilirler.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.