1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Bakan Yanık, Çukurova Toplantılarının konuğuydu
Bakan Yanık, Çukurova Toplantılarının konuğuydu

Bakan Yanık, Çukurova Toplantılarının konuğuydu

Bakanı Yanık: Müracaatları Şubat ayında alıyoruz, inşallah Mart ayında destekleri dağıtmaya başlayacağız

A+A-

Başkent Adana Platformu ve Adanalılar Derneği Genel Merkezince Başkentte başlatılan Çukurova Toplantıları geleneğinin Ocak ayı konuğu Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık oldu. Başkentte yaşayan Adanalıların büyük ilgi gösterdiği programa Türk Kamu Sen’e bağlı Enerji Sen Genel Başkanı Adanalı Mustafa Tümer’de katıldı.

8f0516fe-2a69-4f5f-8df9-35a769fbc51e.jpg

“Sosyal Hizmetler ve Aile” başlıklı program öncelikle Platform ve Dernek Genel Başkanlarının açılış konuşmasıyla başladı. İlk konuşmayı Adanalılar Derneği Genel Başkanı Yunus Sakarya yaptı. Sakarya yaptığı konuşmada, “Bakanımızı hizmet binamızda ağırlıyor olmaktan dolayı memnunuz. Aylık programlarla bu toplantılar inşallah Başkentte Adanalıların bir araya geldiği, tanıştığı ve iletişime geçtiği bir ortam sunacak. Sayın Bakanımız Ocak ayı konuğumuz oldular, kendilerine ve programımıza iştirak eden hemşerilerimize teşekkür ediyorum, dedi.

Ardından bir konuşma yapan Başkent Adana Platformu Başkanı Fatih Bayhan’da Bakan Hanıma ve katılımcılara teşekkür ederek, “Bugün Başkentte önemli bir kayıt düşüyoruz. Buradaki Hemşerilerimiz artık aylık düzenli programlarla bir araya geliyor ve Başkentten Adana’ya ve ülkeye ses veriyor. Bu sese güç verdiği için hem Sayın Bakanımıza hemde iştirak eden Hemşerilerimize kalbi şükranlarımı sunuyorum, dedi.

Dernek genel Sekreteri Mehmet Kubat’ın Takdimini yaptığı program, Fatih Bayhan’ın moderatörlüğünde devam etti. Soru cevap şeklinde ilerleyen toplantıda açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Aranızda bulunmaktan çok mutlu olduğumu evvela ifade etmek istiyorum. Burası kendi evim. Sizler de ailemsiniz. Benim hikayemde Adana, Kadirli, Kozan var. Çocukluğuma dair o denli güzel hatıralarım var ki haşlama elma’yı da unutmadım, dedi.

Bakanlık olarak 44 ayrı alanda sosyal destek sağlayarak toplumun tüm dezavatnajlı kesimlerine devletin merhamet ve şefkat elini ulaştırdıklarını anlatan Bakan Yanık, “Bu hizmetlerin büyük bölümü son 20 yıllık siyasetin inşa ettiği sosyal destek kalemleridir. Bugün artık yerleşik hale geldiği için farkındalığını kaybeden bu hizmetler sayesinde toplum; engellimiz, yetimlerimiz, şehit ve gazilerimiz, yaşlılarımız, bakıma muhtaç hastalarımız ve bir çok destek kalemiyle devletimizi her zaman yanında bulmaktadır, dedi. Şubat ayında başlayacak olan Doğal gaz desteğiyle ilgili de  açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, “Müracaatları Şubat ayında alıyoruz, inşallah Mart ayında destekleri dağıtmaya başlayacağız, dedi.

Aile kavramına özel önem verdiklerinin altını çizen Bakan Yanık, “Aile bizim temelimiz, en küçük çekirdek nüvemiz. Burası ne kadar huzurlu, mutlu, güçlü olursa yarınlarımız daha güvenli hale gelir. Biz buna inanıyoruz, bu nedenle Aile öznesinin aktörü değiliz, nihayetinde aile bağını kişiler özgür, hür iradeleriyle kurar, ama o ailenin huzurunun, mutluluğunun, güvenli hayatının güvencesiyiz, dedi. Yürüttükleri tüm politikaların bu hassasiyetle ele alındığını belirten Yanık, “Yakın zamanda Aile araştırması ve Çocuk araştırması ile önemli bir çalışmaya imza atacağız. Bu veriler bize daha net adımlar atmak için veriler sağlayacak, dedi.

704765db-fa2a-41f1-9108-169f7c614ae8.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Aile konusundaki tavsiyelerine de atıfta buluna Bakan Derya Yanık, “Sayın Cumhurbaşkanımız her zaman Aile mevzusunda bir değerler bütünü ortaya koyuyor. Bu değerler bütünü Aile’nin korunması için temel önceliğimizdir. Bununla beraber önemli bir tavsiyesi de var biliyorsunuz. En az üç çocuk mevzusu. Bu konuyu ülkemizin geleceği açısından çok önemsediğini biliyorum. İnanın veriler ışığından bakınca biz 24 milyon 18 yaş altı nüfusuyla genç bir toplum görünsekte, aslında nüfus artış hızıyla yaşlı bir toplumuz. Bu nedenle her ikisini dengeleyerek en az üç çocuk tavsiyesinin ne kadar değerli bir tavsiye olduğunu anlıyoruz, dedi.

Oldukça sıcak bir ortamda geçen toplantı sonunda Bakan Yanık’a Adanalı bir Hukuk Öğrencisinin sunduğu çiçek takdimi ve Gazeteci Taner Talaş’ın yeni çıkarttığı Adana’dan Portreler kitabı hediye edilerek aile fotoğrafı çekildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.