1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Bakanlık yetkilileri Devlet Bahçeli Köprüsü için Adana’da
Bakanlık yetkilileri Devlet Bahçeli Köprüsü için Adana’da

Bakanlık yetkilileri Devlet Bahçeli Köprüsü için Adana’da

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın Adana Büyükşehir Belediyesi'nden köprüyle alakalı tüm iş ve işlemleri teslim alacağı projede bazı değişikliklere gidileceği öğrenildi

A+A-

Adana Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Sözlü döneminde temelleri atılan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin adını taşıyan Devlet Bahçeli Köprüsü'nde gelişmeler devam ediyor.

Adana kamuoyunda sıkça gündeme gelen Devlet Bahçeli Köprüsü, maliyeti ve inşa süresiyle Adana'da en çok tartışılan projelerin başında geliyordu. 31 Mart 2019 seçimlerinden sonra Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana Valiliği'ne yazı yazarak, projeyi gerçekleştirecek bütçenin büyükşehirde olmadığını bildirmiş, Adana Valiliği ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı arasında Devlet Bahçeli Köprüsü projesinin yapımı yazışmalarla istişare edilmişti.

Adana Valiliği ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı arasında yapılan yazışmalar sonrasında gelişmeler devam ediyor. Edinilen bilgilere göre, dün (2 Temmuz 2020) bakanlık yetkilileri köprü projesinin bakanlığa devir işlemleri için Adana'ya geldi.

Devir işlemlerini başlatan heyetin, projede değişikliğe gidileceği de öğrenildi. Köprü projesine ek olarak bağlantı yollarına Adana'da "battı-çıktı" olarak tabir edilen köprülü kavşakların ilave edileceği, Adana'da artan araç sayısı, trafik yoğunluğu ve Sarıçam'da artan yoğunluğun göz önünde bulundurulması hedefleniyor.

Adana'ya gelen bakanlık yetkililerinin, Devlet Bahçesi Köprüsü çalışmalarını tamamladıktan sonra bakanlığa devir işlemlerinin yapılması ve akabinde projenin ihaleye çıkarılması bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum