1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “Basın ve ifade özgürlüğüne ağır darbedir”
“Basın ve ifade özgürlüğüne ağır darbedir”

“Basın ve ifade özgürlüğüne ağır darbedir”

Adana Barosu'ndan, RTÜK'ün Halk TV ve Tele 1'e 5 gün ekran karartma cezasına sert tepki.

A+A-

Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, RTÜK kararı ile TELE 1 ve Halk TV’yi5 gün kapatılmasının, basına ve ifade özgürlüğüne ağır müdahale,iktidarın çaresizliği ve farklı düşüncelere gözdağı niteliğinde olduğunu
ifade etti.

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, yaptığı yazılı açıklamasında, Türkiye’nin ve dünyanın Koronavirüs (COVID-19) salgını ile çok önemli bir sınavdan geçtiği dönemde birlik-beraberliğe ihtiyaç duyulduğuna dikkat çekerek, “Cumhuriyetimizin kazanımları ve çağdaş Türkiye; baskı ve zulüm devletin kurumları eliyle yapılarak yok edilmektedir.” görüşünü paylaştı.

Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, açıklamasında bir devlet kurumunun muhalif görüşlere de yer veren televizyon kanallarını susturmaya, baskı altına alarak ve ötekileştirerek hiçbir kamusal amaca hizmet edemeyeceğini vurguladı. Cumhurbaşkanının 'medya virüsünden kurtulacağız' sözlerini de "Anayasamıza göre basın hürdür ve sansür
edilemez” diyerek eleştirdi. RTÜK’ün başkanın Cumhurbaşkanı’nın sözlerini kendisine 'emir telakki eden' anlayışını da kınadığını ifade etti.

Farklı düşünen, muhalif, bağımsız ve özgür yayıncılık anlayışını benimsemiş medya kuruluşlarını susturmaya yönelik çabaların son derece vahim olduğunu dile getiren Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, “Bu durum, iktidarı sorgulayan, eleştiren izini sürüp, izleyicilerine masa başında oluşturulan algıları değil, ülkede ve dünyada yaşanan tüm gerçekleri aktarmaya çalışan televizyonların sansürlenmesi, susturulması ve karartılmasıdır.

RTÜK’ün aldığı bu kararla birlikte demokrasinin olmazsa olmazı basın özgürlüğüne büyük bir darbe indirilmiştir”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.