1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Başkan Karalar: Kuyu ihalesini Savcılığa vereceğiz
Başkan Karalar: Kuyu ihalesini Savcılığa vereceğiz

Başkan Karalar: Kuyu ihalesini Savcılığa vereceğiz

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programının konuğu oldu.

A+A-

Fox TV'de İsmail Küçükkaya'nın konuğu olan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın açıklamalarından önemli satır başları şu şekilde;

Organik tarımı geliştireceğiz, köylerin, ilçelerin, merkezin ürettiği ihraç edecek seviyeye geleceğiz, kooperatifler kuracağız. Bakliyat Türkiye’de unutuldu. Türkiye’nin en güzel bakliyatı Tufanbeyli’de üretilir. Çiftçi bakliyatı üretir ama satamaz, bu ürünlerin değerinde ihraç edilmesini sağlayacağız.

Lezzet diyarı Adana’nın UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na üye olmaması kabul edilemezdi ve belediye başkanı olur olmaz başvurumuzu yaptık. Bize şuanda kamuoyu çok büyük önem teşkil ediyor.

Ülkenin en büyük problemi terör ve işsizlik

Tarih, lezzet ve turizmi harmanlarsak çok büyük istihdam sağlanır. İşsizlik artıyorsa Türkiye’de istihdam yok demektir. Hükumetin istihdamda önlem alması gereklidir. Her yıl 1 milyon insana iş sağlayacak imkân yaratmazsanız işsizlik artar. Artıyorsa tedbir alınmıyor demektir. Ülkenin en büyük problemi terörden sonra işsizliktir.

Hedefimiz 10 Bin kişiye Halk Kart

Seyhan Belediye Başkanlık dönemimde Seyhan Halk Kart’ı çıkarttık. Yaklaşık 2500 Halk Kart dağıttık. Bu uygulamaya büyükşehirde de devam edeceğiz. Hem kırtasiye yardımı hem okul yardımı hem de 1000 TL’den az geliri olan ailelere Halk Kart’la destek olacağız. Hedefimiz 10 Bin Halk Kart.

Türkiye’de en kötü durumda olan Adana Büyükşehir Belediyesi

Beştepe’de hava çok olumluydu. Sayın Cumhurbaşkanımızın ilk cümlelerinin “Türkiye’de uzlaşmanın ilk adımı bu olsun” demesi sevindiriciydi. Teker teker belediye başkanlarını bakanların karşısında konuşturdu, bakanlarımız notlarını aldılar. Bütün belediyeler ekonomik kriz içerisinde, sadece CHP’li belediyeler değil. Belediye gelirleri azaldı, giderler arttı. Belediyeler çok borçlu. 2004 yılında Sayın Erdoğan başbakan iken belediyelerin borçlarında mahzuplaşılmış ve belediyeler rahatlatılmış. Ekrem İmamoğlu’na bunu ilettim ve kendisi dile getirdi. Sosyal Belediyecilik kaynaklarla yapılır. Türkiye ekonomik anlamda kötü durumda ama en kötü durumda olan Adana Büyükşehir Belediyesi.

100 Liranın 68’i işçilğe gidiyordu

4 Milyar 500 Milyon TL borcumuz var, gelirimizin dört katı borç var. Her ay 60 Milyon TL açık veren bir belediyeyiz. 100 Liranın 68 Lirası işçiliğe gidiyordu. Bunu tasarrufla 62 Liraya düşürdük. Hizmet edebilmemiz için bu tabloyu 50 Liranın altına düşürmemiz gerekiyor.

Sadece araçlardan 3 Milyon TL, yakıttan 1 Milyon TL tasarruf ettik. Araçlara daha önce ödediğimiz kiranın şuan yarısını ödüyoruz.

O kadar sandalye vardı, Ekrem Başkan düştü

Sandalye biraz sallandı, düşmedi. Arkadaşlar farkına vardı ve tuttular. Olur böyle şeyler. O kadar sandalye vardı hiç birine bir şey olmadı Ekrem Başkana oldu. Tesadüf öyle olmuş. Ortamı yumuşatan esprili bir hava oldu. Cumhurbaşkanı “Sandalyemizi kırdın parasını istiyoruz” dedi, Ekrem Başkan da “Sandalye çürükmüş” dedi.

Kuyu ihalesini Savcılığa vereceğiz

Kuyu açtık diye üstünü örtmüşler. İddia şu: Biz açtık kuyuyu, su olmadığı için üstünü kapattık. Kuyu açıldığı zaman hafriyatı olur, toprağı olur ama orada hiçbir çalışma olmadığı çok açık ve net. 35 tane kuyuda hiçbir çalışma yok. Yaklaşık 13 Milyon TL’nin ihalede 5 Milyon 600 Bin TL ödenmemişti. Bu ödemeyi tuttuk ve yapmadık. Bunların hepsini Savcılığa vereceğiz, Savcılık araştıracak, takdir mahkemenin. Bizim derdimiz devr-i sabık yaratmak değil, önceki belediye başkanı kötülemek asla değil.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.