1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Başkan Kısacık: Kadından sorumlu bakanlık kuracağız
Başkan Kısacık: Kadından sorumlu bakanlık kuracağız

Başkan Kısacık: Kadından sorumlu bakanlık kuracağız

DEVA Partisi Adana İl Başkanı Sadullah Kısacık'ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı

A+A-

Sadullah Kısacık: “Sevgileri ve emekleriyle dünyamızı güzelleştiren ve geliştiren tüm kadınlarınızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun.”

DEVA Partisi Adana İl Başkanı Sadullah Kısacık, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Toplumsal hayatta kadının rolü ve yerine vurgu yapan Kısacık mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Sevgileri ve emekleriyle dünyamızı güzelleştiren ve geliştiren tüm kadınlarınızın, ülkemizin her alanında eşitlik ve adaletle, daha katılımcı bir hayata erişmeleri dileklerimle Dünya Kadınlar Günü Kutlu olsun. Şu hususu unutmayalım ki; kadınlar, sahip oldukları becerileri, bilişsel farkındalıkları, annelik hissiyatları, kucaklayıcı merhametleriyle, afet ve kriz dönemlerinde katkı sağlayıcı roller üstelenen güçlü aktörlerdir. Kadınlarımızın bu rolleri başarıyla üstlendiklerine, özellikle,  Milli Mücadelemizdeki fedakar ve kahramanca girişimleriyle tarih şahittir. Geçmişte olduğu gibi bugün de kadınlarımız aynı özveri ve fedakarlığı yaşadığımız büyük deprem afetinde yaralarımızın sarılması için göstermektedir. Üzücü olan durum şudur ki; maalesef bu denli fedakar olan kadınlarımız, gündeme daha çok kendilerine uygulanan şiddet olaylarıyla gelmekte.

DEVA Partisi kadroları olarak, Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan’ın liderliğinde ülkemizin ve toplumumuzun sorunlarına çözüm üretmeye çalışırken kadınlarımızı da unutmadık. Sosyal yaşamda, iş hayatında, sporda, sanatta ve en önemlisi siyasette kadınların varlığı herkes için bir fırsattır. ‘Siyaset, sadece erkeklere bırakılamayacak kadar ciddi bir iştir’, diyerek kadınları siyasete teşvik eden Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan, siyasetin ruhunun kadınlarla birlikte olduğunu her fırsatta dile getirmektedir.

Toplumumuzun sağlam temeller üzerinde inşa edilmesinde ve sağlıklı gelişim göstermesinde kadınlarımızın öneminin farkındayız. Bu sebeple kadınlarımızın sorunlarını ve çözümlerini ifade ettiğimiz ‘Kadın Eylem Planımız’ ile DEVA iktidarında ‘Kadın Varsa Çözüm Var’ ifademizle kadınlarımızı; ‘Yoksunluk Yoksulluk ve Şiddet Sarmalından’ çıkartacak, üretime ve iş gücüne etkin katılımlarını sağlayacak, eşit fırsat ve haklarla, karar ve yönetim süreçlerinde yer almalarını daha aktif bir hale getirecek, yaşam kaliteleri daha yüksek bir hayata ulaştırmaya çalışacağımızı ilan ettik. En önemlisi de kadından sorumlu bakanlık kurarak, cinsiyete duyarlı bütçe sistemi ile yoksul kadınlarımızın ve kız çocuklarımızın sorunlarına yönelik mali çözüm uygulamalarını hayata geçireceğiz.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.