1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Başkan Küçük: İfade ve basın özgürlüğü demokrasilerin vazgeçilmez unsurudur
Başkan Küçük: İfade ve basın özgürlüğü demokrasilerin vazgeçilmez unsurudur

Başkan Küçük: İfade ve basın özgürlüğü demokrasilerin vazgeçilmez unsurudur

"3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü kutluyoruz"

A+A-

Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, '3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü' dolayısıyla mesaj yayınladı.

Mesajında; Çağdaş demokrasilerde düşünce ve ifade özgürlüğünün temel taşlarından birinin basın özgürlüğü olduğunu vurguladı.

“İfade ve basın özgürlüğü demokrasilerin vazgeçilmezidir” diyen Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Siyasi iktidarın müdahaleleriyle Türkiye’de basın özgürlüğünün baskı altına alındığını ve rafa kaldırıldığını ifade etti.

Açıklamasında;  “Basın özgürlüğünün doğrudan ya da oto sansür yoluyla dolaylı olarak kısıtlanması düşünce ve ifade özgürlüğüne, dolayısıyla kişi hak ve özgürlüklerine, yani demokrasiye aykırılık teşkil eder. Oysa hukuk devletinin olmazsa olmazlarından biri olan basın özgürlüğü, demokrasinin güvencesidir.” diye konuştu.

Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF) tarafından her yıl yapılan araştırmaya göre Türkiye’nin, “Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi” sıralamasında 180 ülke arasında 153.sırada bulunduğunu hatırlatan Av. Veli Küçük, “Siyasi iktidarın basın sektörünün yüzde 90’ına egemen ve etkin olduğu, yayın yasakları, sansür ve oto sansürün hızla sürdüğü bir ortamda halkın haber alma ve bilgilenme hakkını sağlamaya çalışan basın emekçilerinin hakkını teslim ediyoruz.

3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü mesleğini cesaretle, hakkıyla, özenle ve özveriyle yapan bütün basın emekçilerine kutlu olsun.Demokrasinin filizlendiği, cezaevlerinde gazetecisi bulunmayan aydınlık ve barışçıl bir ülkede 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü kutlayacağımız günler diliyorum. “

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.