1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Başkan temiz ama yanındakiler kirli öyle mi ?
Başkan temiz ama yanındakiler kirli öyle mi ?

Başkan temiz ama yanındakiler kirli öyle mi ?

Kucuksaat.com Çukurova Belediyesi rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonrasında düzenlenen iddianameyi hukukçulara danıştı. İşte hukukçuların görüşleri...

A+A-

Çukurova Belediyesi'ne 29 Eylül 2023 tarihinde Adana Emniyet Müdürlüğü KOM ekipleri tarafından rüşvet ve yolsuzluk operasyonu yapıldı.

Çukurova Belediyesi'nde yapılan “imarda usulsüzlük, rüşvet ve resmi belgede sahtecilik” operasyonunda adliye sevk edilen 34 kişiden 13’ü tutuklanırken, tutuklular arasında Çukurova Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Ali Arslanlıoğlu da bulunuyordu. Hakim karşısına çıkan şüphelilerden 17’si adli kontrol şartıyla 3’ü ev hapsi cezası alırken aralarında eski Çukurova Belediye Başkan Yardımcısı Ali Arslanoğlun’un da bulunduğu 13 kişi tutuklanarak cezaevine götürüldü. 

Geçtiğimiz günlerde Çukurova Belediyesi rüşvet ve yolsuzluk operasyonuna ilişkin savcılık iddianamesini düzenledi. İddianamede 38 sanığın rüşvet alma ve rüşvet verme suçundan yargılanacağı ortaya çıktı.

chpdeki-rusvet-carkinda-s-576-2.webp

İddianameyi inceleyen avukat ve gazeteciler, iş insanı İlker Aker'in CİMER'e ve savcılığa yaptığı başvuru sonrasında operasyonun teknik ve fiziki takibe dayandığı, bu durumun herkesin bildiği ama sır gibi saklanan gerçekleri ortaya çıkarmayacağı, iddianamenin Adana'nın son 20 yılında yer alan rüşvet alan bürokratları, rüşvet veren mimar ve müteahhitleri ortaya çıkarmayacağını ve bunun da haksızlık olacağı yönünde ortak görüş bildirdiler.

HIDIR KARA, SADECE İLKER AKER'İN İTİRAFLARINDA YER ALAN KİŞİ Mİ?

Hıdır Kara, Azim Öztürk dönemi ve Soner Çetin döneminde de gücünü kullanmış, inşaat müteahhitlerinin mecburen tercih ettiği bir mimar olarak biliniyor. Belediye bürokrasisinde çok sayıda mimarın projesi geçmezken, Hıdır Kara'nın projelerinin gücü nedeniyle geçtiği iddia ediliyor.

Özellikle kendisine yakın olan yapı denetim firmalarıyla çalıştığı bilinen Hıdır Kara'nın projelerinin incelendiğinde 1+1 ve 2+1 dairelerin 3+1, 4+1 ve hatta 5+1 dairelere dönüşmesinin ortaya çıkacağı Adana iş dünyası kulislerinde konuşuluyor.

90d826641307773f25ff8c83b191425d-400x400.jpeg

ALİ ARSLANLIOĞLU İLE TEMASI OLAN DİĞER MÜTEAHHİTLER

Ali Arslanlıoğlu ile teması olan Adana'nın Çukurova ilçesinde inşaat yapan çok sayıda müteahhitin de yine iddianamede yer almadığı iddia ediliyor.

Bu nedenle mahkeme safhasında iddianamede yer almayan isimlerin, ortaya çıkan bilgiler ışığında mahkemenin yeni isimlerle ilgili suç duyurusunda bulunması bekleniyor.

13718.jpeg

SONER ÇETİN İDDİANEMEDE YER ALIKEN, SANIKLAR ARASINDA YER ALMADI

Kucuksaat.com'un görüştüğü hukukçuların altını çizdiği bir diğer konu ise gizli tanığın Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin hakkında da ciddi iddialarda bulunmasına rağmen Çetin'in sanıklar içerisinde bulunmaması eleştirilere neden oluyor.

Kendisine en yakın başkan yardımcısının örgüt lideri olarak tutuklandığı, yeni getirdiği imar müdürünün de tutuklandığı ortamda Başkan Soner Çetin'in habersiz olması hayatın doğal akışına aykırı görünüyor.

35757.jpeg

35759-001.jpeg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.