1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Başkent Adana Platformu'nun görüşmeleri sonuç verdi: On bin sporcu Adana'ya gelecek
Başkent Adana Platformu'nun görüşmeleri sonuç verdi: On bin sporcu Adana'ya gelecek

Başkent Adana Platformu'nun görüşmeleri sonuç verdi: On bin sporcu Adana'ya gelecek

6 farklı branşta gerçekleştirilecek müsabakaların 4 ay süreceğini söyleyen Fatih Bayhan, Federasyon yönetimine teşekkür etti.

A+A-

Başkent Adana Platformu'nun, Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu ile yürüttüğü temaslar meyvesini verdi.

Başkent Adana Platformu'nun bir süredir yürüttüğü diplomatik temaslar neticesinde, Adana büyük bir spor etkinliğine ev sahipliği yapacak. Farklı branşlardan yaklaşık 10 bin sporcu, Aralık ayından Nisan ayına kadar sürecek organizasyonlara Adana'da katılacak.

untitled-1-049.png

ON BİNLERCE SPORCU 4 AY ADANA'DA MÜCADELE VERECEK

Konuya ilişkin kucuksaat.com'a konuşan Başkent Adana Platformu Başkanı Fatih Bayhan, "Adana Platformu olarak Eylül ayında başlayan temaslarımız hayra vesile oldu. Adana için gösterdiğimiz gayretin olumlu sonuçlarını, 10 ayrı spor dalına ait şampiyona ve müsabakaların Adana'ya alınmasıyla taçlandırdık. 5 Aralık 2022 tarihinde başlayacak etkinlikler ile Nisan ayı sonuna kadar sadece sporcu bazında en az on bin sporcu Adana'ya gelecek. Teknik ekip ve sporcuların ailelerini de hesaba kattığımızda kentte ağırlayacağımız misafir sayısı daha da artacak. Federasyon yönetimine gösterdiği ilgi ve alaka için Adana adına teşekkür ediyorum." dedi.

Öte yandan Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu 2022-2023 Öğretim Yılı Faaliyetleri kapsamında Adana'da düzenlenecek güreş müsabakaları Mehmet Akif Ersoy'a ve İstiklal Marşı'nın kabulünün 101. yılına ithaf edildi.

Adana'da gerçekleştirilecek program şöyle:

Güreş: 6-11 Mart 2023
Muay Thai: 13-17 Mart 2023
Sambo: 13-15 Mart 2023
Wushu: 16-19 Mart 2023
Aikido: 18-19 Mart 2023
Karate: 4-6 Nisan 2023

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.