1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Başkent’te Niğde–Adana İşbirliği Görüşmesi
Başkent’te Niğde–Adana İşbirliği Görüşmesi

Başkent’te Niğde–Adana İşbirliği Görüşmesi

Başkent Adana Platformu Başkanı Fatih Bayhan, Tüm Niğde Dernekleri Konfederasyonu ve Öz Pil-Sen Sendikası Genel Başkanı Mehmet Avşar’a iade-i ziyarette bulundu.

A+A-

Ziyarette, Niğde ve Adana illeri arasındaki işbirliğini Başkent Ankara’da güçlendirme yönünde karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Görüşmede, Başkentte yaşayan Niğde, Adana, Mersin, Kayseri, Osmaniye ve Hataylı hemşerilerin ortak paydada buluşmasının bölgesel dayanışma açısından önemine vurgu yapıldı.

whatsapp-image-2025-11-04-at-15-36-27-1.jpeg

Ziyarete, Konfederasyon Genel Sekreteri ve Dünya Görme Engelliler Federasyonu Başkanı Hürriyet Cemal Özkaynak da eşlik etti.

Fatih Bayhan: “Bölgesel dayanışma, ortak geleceğin teminatıdır”

Başkent Adana Platformu Başkanı Fatih Bayhan, görüşmede yaptığı değerlendirmede, bölgesel işbirliği fikrinin sadece hemşerilik dayanışmasıyla sınırlı kalmaması gerektiğini belirtti:

“Ankara’da Adana, Niğde, Mersin, Kayseri, Osmaniye ve Hatay’dan çok sayıda insanımız yaşıyor. Bu iller arasında güçlü bir iletişim hattı kurmak, yalnızca hemşerilik duygusunu değil; kültürel, sosyal ve ekonomik dayanışmayı da pekiştirir. Tek başımıza değil, bölgesel bir bakış açısıyla hareket etmek zorundayız. Bu anlayış, hem şehirlerimizin hem de ülkemizin kalkınmasına katkı sunacaktır.”

Mehmet Avşar: “Niğde–Adana kardeşliği, Anadolu birlikteliğinin örneğidir”

whatsapp-image-2025-11-04-at-15-36-27.jpeg

Tüm Niğde Dernekleri Konfederasyonu ve Öz Pil-Sen Genel Başkanı Mehmet Avşar ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şu ifadeleri kullandı:

“Fatih Bayhan Başkanımızın nezaket ziyaretinden büyük memnuniyet duydum. Niğde ve Adana, tarih boyunca aynı kültür coğrafyasını paylaşmış iki kardeş şehirdir. Başkentte bu kardeşliği güçlendirmek ve ortak projeler üretmek hepimizin görevidir. Bölgesel dayanışmayı artıracak her adım, milletimizin birliğine hizmet eder.”

Ziyaretin sonunda Bayhan, nazik ev sahipliği için Başkan Avşar’a ve Genel Sekreter Cemal Özkaynak’a teşekkür etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.