1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Ben Maker Üretim Becerileri Atölyesi tanıtıldı
Ben Maker Üretim Becerileri Atölyesi tanıtıldı

Ben Maker Üretim Becerileri Atölyesi tanıtıldı

Atölyenin devlet okullarına kazandırılmasıyla, projenin çocukların gelişimine katkıda bulunması amaçlanıyor

A+A-

Ben Maker ve Adana Bürosit’in iş birliğiyle çocukların el becerilerini geliştirecek Ben Maker Atölyesi’nin tanıtımı yapıldı. Düzenlenen etkinliğe, Ben Maker ve Bürosit AŞ'nin kurucusu Fahrettin Gülener, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Bekir Sütçü, AOSB Başkan vekili Ömer Kaya, Adana Ticaret Odası Başkanı Atilla Menevşe katıldı.

b1-001.jpg

Ben Maker adıyla sunulan atölyede 7-12 yaş arası çocukların, el-göz-beyin koordinasyonlarını geliştirmek, üretim becerilerini artırmak amaçlanıyor. Başta eğitim kurumları olmak üzere çocuklarla temas eden her alanda kullanılabilecek şekilde tasarlanan atölyede aynı anda 24 çocuğun çalışma yapmasına imkân sunuluyor.

b2-007.jpg

Güvenliğin üst seviyede tutulduğu Üretim Becerileri Atölyesinde kullanışlı ahşap şekillendirme ekipmanları ön plana çıkıyor. Torna, matkap ve zımparalı testere modülü ile çocuklar, ahşabın renkli dünyasına hayal güçleriyle şekil veriyor.

b3-002.jpg

Fahrettin Gülener konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Adana’da şu anda iki özel okula atölyelerimizin kurulumunu gerçekleştirdik. Minyatür makinalardan oluşan atölyelerin kuruluş amacı, çocuklarımızın el becerilerinde yaşadığı problemleri çözmekti. Bu problemlerin üstesinden gelebilmemiz için de devlet okullarımıza atölyelerin kurulması gerekiyor. Atölyelerde Millî Eğitim Bakanlığı müfredatı ile eş zamanlı bir çalışma yürütüyoruz. Bu da öğrencilerimizin el becerileri noktasında gelişimine ve eğitimine katkı sağlıyor. Adanalı iş adamlarımızın eğitim adına yaptığı bağışlarla devlet okullarımıza Ben Maker Atölyeleri kurulacak, katkı sağlayan herkese şimdiden Adana adına çok teşekkür ediyorum.” Dedi.

b4-003.jpg

Ben Maker Atölye projesiyle çocuklara keşfetme duygusu, özgüven ve sorumluluk, tasarımsal düşünce, geleceğe hazırlık, inovatif düşünce, eğlenerek öğrenme ve üretim sevgisinin kazandırılması amaçlanıyor.

b5-001.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.