1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Berberler ve kuaförler kapatılacak mı? Sektörde tehlike sürüyor
Berberler ve kuaförler kapatılacak mı? Sektörde tehlike sürüyor

Berberler ve kuaförler kapatılacak mı? Sektörde tehlike sürüyor

"Biz odalar olarak bu işletmelerin kapatılması ile ilgili kendilerine çağrı yaptıysak da ülke genelinde hala çok sayıda işletme faaliyetine ne yazık ki devam etmektedir."

A+A-

Koronavirüs ile mücadele kapsamında her gün yeni bir kararın alındığı günlerde kişisel bakım üzerine faaliyet gösteren işletmelerin bir kısmı, esnaf odaları başkanlarının uyarılarına rağmen işyerlerinin kepenklerini açmaya devam ediyor.

İstanbul Güzellik Uzmanları, Güzellik Salonu İşletmecileri ve Dövmeciler Esnaf Odası Başkanı Ayşe Aydın'ın basın açıklaması vahim tabloyu gözler önüne seriyor. Aydın, "Biz odalar olarak bu işletmelerin kapatılması ile ilgili kendilerine çağrı yaptıysak da ülke genelinde hala çok sayıda işletme faaliyetine ne yazık ki devam etmektedir." ifadeleriyle durumun ciddiyetini gözler önüne seriyor.

İşte durumu özetleyen basın açıklaması:

Dünya'nın içinden geçtiği zor dönem malumunuz. Bu mücadele kapsamında başta sağlık bakanlığı olmak üzere hükümetimiz çeşitli tedbirleri hayata geçirmiş ve geçirmeye devam etmektedir.

odabaskani.jpgBildiğimiz gibi bu tedbirler kapsamında Sağlık bakanlığımız çeşitli iş kollarında yer alan işletmeleri riskli bularak kapatmıştı. Ancak Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgede berberler, kuaförler ve güzellik salonlarının adı geçmemiş dolayısı ile bu yerler resmi olarak hizmete devam edebilir pozisyondadır.

Oysaki kapatılan işyerleri arasına alınmayan berberler, kuaförler ve güzellik salonları bakanlığın açıkladığı ve önemle üzerinde durduğu bir metrelik sosyal mesafeyi koruma imkanı olmayan meslek dallarıdır.

Bu alanlarda faaliyet gösteren bir çok işletme kendi insiyatifi ile kapatma kararı alsa da, resmi bir zorunluluk olmadığından, bu iş kollarında faaliyetine halen devam eden işletmeler mevcut olup, bu işletmeler gerek çalışanları, gerek müşterileri, gerekse toplumsal sağlık açısından büyük risk oluşturmaktadır.

Biz odalar olarak bu işletmelerin kapatılması ile ilgili kendilerine çağrı yaptıysak da ülke genelinde hala çok sayıda işletme faaliyetine ne yazık ki devam etmektedir.

Bahsi geçen bu risklerin dikkate alınarak, bu işletmelerin kapatılmasının kişilerin insiyatifine bırakılmadan, resmi olarak yapılması gerekliliğini sizlerin ve sizin vasıtanız ile kamuoyunun dikkatine sunarız.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.