1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Bilici: Adana’nın turizm ve gastronomi potansiyeli için acil marka çalışması şart
Bilici: Adana’nın turizm ve gastronomi potansiyeli için acil marka çalışması şart

Bilici: Adana’nın turizm ve gastronomi potansiyeli için acil marka çalışması şart

CHP Adana Milletvekili Bilal Bilici, lagünlerden gastronomiye kadar pek çok alanda büyük potansiyele sahip olan Adana’nın profesyonel bir marka çalışmasıyla yeniden konumlandırılması gerektiğini söyledi.

A+A-

CHP Adana Milletvekili Bilal Bilici, Adana’nın turizm, çevre ve gastronomi alanlarında sahip olduğu eşsiz değerlere rağmen hak ettiği noktaya ulaşamadığını belirterek kapsamlı bir “Adana marka çalışması” yapılması çağrısında bulundu. Kentin doğal güzelliklerinin yeterince korunmadığını vurgulayan Bilici, özellikle lagünlerin acilen ele alınması gerektiğini söyledi.

Adana’nın Türkiye’nin en önemli lagün alanlarına sahip olduğunu hatırlatan Bilici, “Adana bir lagün cennetidir. Karataş’taki Akyatan ve Yumurtalık Lagünü olağanüstü doğal güzelliklere sahip. Ancak sözde milli park olan bu bölgelerde çöp ve kirlilik ciddi seviyede. Bu alanların turizme kazandırılması için profesyonel adımlar atılmalı” dedi.

Adana'da bir doğa harikası: Yumurtalık Lagünü - Adana Haberleri

Adana gastronomisinin dünya çapında bir marka olabilecek zenginlikte olduğunu belirten Milletvekili Bilici, kentin potansiyelinin değerlendirilemediğini şu sözlerle dile getirdi:
Yabancı bir turist Adana’ya geldiğinde kebap, şırdan, mumbar, bici bici ya da analı kızlı gibi lezzetlerin yapım süreçlerine profesyonel ve hijyenik ortamlarda katılabilmeli. Bu şehir bir lezzet sokağı olabilecek kapasitedeyken adeta kaderine terk edilmiş durumda.

Adana'yı "Gastronomi şehri" ünvanı heyecanı sardı

Adana’nın turizmde yeniden konumlandırılması gerektiğini vurgulayan Bilici, “Adana’nın doğal güzelliklerini, gastronomisini ve kültürel kimliğini öne çıkaracak kapsamlı bir marka çalışması ve tanıtım kampanyası bir an önce hazırlanmalı. Yerli ve yabancı turistlerin Adana’ya ilgisini artıracak stratejik adımlar atılmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.