1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Bilim Kurulu üyesi açıkladı: Eylülde maskeler çıkartılacak mı?
Bilim Kurulu üyesi açıkladı: Eylülde maskeler çıkartılacak mı?

Bilim Kurulu üyesi açıkladı: Eylülde maskeler çıkartılacak mı?

Bakan Koca'nın ''Toplumsal bağışıklığın sağlanmasıyla eylülde maske zorunluluğu kalkabilir'' açıklamasını değerlendiren Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Akın, ''Eğer toplum aşı programını takip etmezse, umurunda olmazsa, kurarsa Eylül ayında maskeleri

A+A-

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, maske zorunluluğunun toplumsal bağışıklık sağlandığında kalkabileceğini belirterek eylül ayı sonrasına işaret etti. Bakan Koca, 2 metre mesafeyi koruyabilenlerin maskeyi çıkarabileceğini ancak maske zorunluluğun kalkması için toplumsal bağışıklığın sağlanması gerektiğini söyledi.

Koca, “Toplumsal bağışıklığın oluşması önemli, aşılamanın yaygın yapılması lazım. Aşılamayı haziran, temmuz, ağustos, eylül aylarında yoğun bir şekilde yapmak istiyoruz. Toplumun en az yüzde 60’ı aşılandığında toplumsal bağışıklığın oluşacağını biliyoruz. Bunun da haziran-temmuz aylarında sağlanabileceğini ümit ediyorum yani olması için yoğun bir gayret içindeyiz. Dolayısıyla erken dönemde rahatlayabiliriz” diye konuştu.

'BOŞVERMİŞLİK OLURSA MASKELERİ ÇIKARAMAYIZ'

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Uzmanı ve Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Akın, Bakan Koca'nın açıklamasını değerlendirdi.

bilim-kurulu-uyesi-akindan-asiya-tesvik-onerisi-5225-dhaphoto1.jpg
Prof. Dr. Levent Akın

Prof. Dr. Akın, "Toplumda aşılama oranı çok yüksek olması lazım. Taşıyıcı kişilerin muhakkak test sayıları ile takip edilmesi lazım" diyerek sözlerine şöyle devam etti:

"Eğer toplum aşı programını takip etmezse, umurunda olmazsa, 'Aşı olmasam da olur, bak hastalık gözükmüyor' diye boşvermişlik üzerine yaşamını kurarsa eylül ayında maskeleri çıkaramayız. Var olan program uygulandığı sürece koronavirüs pandemisiyle ilgili mücadelede başarı elde ederiz. Eylül- ekime doğru durumu tekrar değerlendiririz; ama hayalimizde bizim de o var. Toplumda muhakkak hem kurallara uyması hem de aşı sırası geldiğinde ivedilikle aşısını olması lazım ki bunlar gerçekleşsin."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.