1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Bilim Kurulu'ndan Kurban Bayramı öncesi ''hisseli kurban'' uyarısı!
Bilim Kurulu'ndan Kurban Bayramı öncesi ''hisseli kurban'' uyarısı!

Bilim Kurulu'ndan Kurban Bayramı öncesi ''hisseli kurban'' uyarısı!

Bilim Kurulu üyesi Yamanel, hisseli kurban kesimi yapacakları uyararak, "Büyükbaş hayvanlarda vatandaşların tanıdıkları ile değil de tek olarak kendilerinin alım işlemine gitmesi gerekiyor." dedi.

A+A-

Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım ve İç Hastalıkları Uzmanı ve Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel, yaklaşan Kurban Bayramı’nda hayvan pazarları ve kesim yerlerinde virüse karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Prof. Dr. Yamanel, kurban satış yerlerine girerken vatandaşın sosyal mesafe ve maske konusunda dikkat olması gerektiğini bildirerek, "Kurban satış yerlerine girerken vatandaşların ateşinin ölçülmesi gerekiyor. Yine çok kalabalık oluşturmayacak şekilde az kişiyle pazar içerisinde hareket edilmesi çok önemli. Ayrıca hayvan alım satımında tokalaşmanın mümkün olduğu kadar yapılmaması gerekiyor. Kurban alım satımında el tokalaşması bizim kültürümüzde olan bir gelenek. Ama koronavirüs salgınının olduğu bu dönemde kurban alırken el tokalaşmasının yapılmaması bulaş açısından önemli bir önlem olacaktır" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.