1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. "Bir bölgeyi, kimliği ve nüfus yapısına göre suçlamak, bir belediye başkanına yakışmaz"
"Bir bölgeyi, kimliği ve nüfus yapısına göre suçlamak, bir belediye başkanına yakışmaz"

"Bir bölgeyi, kimliği ve nüfus yapısına göre suçlamak, bir belediye başkanına yakışmaz"

AK Parti Adana İl başkanı Mehmet Ay, Zeydan Karalar'ın açıklamalarına sert tepki gösterdi

A+A-

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın Adana'da vaka sayılarında artış sonrasında katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamalar sonrasında, AK Parti Adana İl başkanı Mehmet Ay'dan sert tepki geldi.

8 madde ile Karalar'ı eleştiren Ay'ın Karalar'a cevaben açıklamaları şöyle:

1) Başkan Sn Zeydan Karalar’ın katıldığı televizyon programlarında “Adana’nın güney mahallelerinde tedbirlere uyulmadığını” ifade etmesi insanları suçlayan, sorumsuzca bir yaklaşımdır. Bir bölgeyi, kimliği ve nüfus yapısına göre suçlamak, bir belediye başkanına yakışmaz.

2) Sn Karalar, sorumluluk makamında oturan birisidir, insanları suçlayıcı bir dille, Adana’da salgının yayıldığını söylemesi büyük bir sorumsuzluktur. Sn Karalar, elbette uyarıda bulunmalıdır. Ancak, Adana’daki belli bir bölgeyi suçlayıcı bir dille konuşması çok yanlıştır.

3) Sn Karalar, katıldığı televizyon programlarında sanki bir Sahra Hastanesi yapmış ve buna engel olunmuş gibi yalan ifadeler kullanmıştır. Hiçbir zaman Sahra Hastanesi yapmadınız, bir sedye koyup görüntü verdiniz, yalanınız ortaya çıkınca da bu sedyeyi kaldırdınız.

4) Vaka artışları ile birlikte televizyon ekranlarına çıkıp, olmayan Sahra Hastanesi’ni konuşmanız, sağlık gibi hassas bir meselede bile fırsatçılık yapmanız manasına gelir. İnsan sağlığı üzerinden siyaset devşirmeye çalışmak, ne siyasi ne de vicdani bir yaklaşımdır.

5) Bu süreçte ortaya koyulacak tavır, örneğin; “üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız, gerekirse tüm araç ve personelimizi hemşehrilerimizin sağlığı için sağlık müdürlüğümüzün emrine verebiliriz” diyebilmektir. Sorumluluk almak yerine sorumsuzca konuşmak sürece katkı sunmaz.

6) Sorumluluk makamında olan birinin göstermesi gereken tavır, sürece katkı sunacak bir tavır olmalıdır. Bunun yerine halkı korkuya sevk edecek, sağlık çalışanlarımızın moral ve motivasyonunu düşürecek şekilde sorumsuzca konuşmak, ahlaki bir tavır değildir.

7) Adanamızda Sn Cumhurbaşkanımızın destekleriyle sağlık alt yapımız ve hastanelerimiz en modern düzeyde yapılmış, hemşehrilerimizin hizmetine sunulmuştur. Dünyayı kasıp kavuran bu sürecin üstesinden hep birlikte geleceğiz. Milletimiz, sorumsuzca hareket edenleri unutmayacaktır.

8) Bu zorlu süreçte fedakarca, gece gündüz demeden çalışıp, büyük bir emek ortaya koyan tüm sağlık çalışanlarımıza saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz. Onların emek ve gayretleri, bu sürecin üstesinden gelebilmemizin en büyük dayanağıdır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.