1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Birçok Adanalı bile bilmiyor! Dünya günlerce konuştu, işte Adana'da çekilen dizi ve filmler
Birçok Adanalı bile bilmiyor! Dünya günlerce konuştu, işte Adana'da çekilen dizi ve filmler

Birçok Adanalı bile bilmiyor! Dünya günlerce konuştu, işte Adana'da çekilen dizi ve filmler

Adana tarihi dokusuyla ve benzersiz kültürüyle birçok film yönetmeni ve yapımcının ilgisini çekmeye devam ediyor. İşte mekan olarak Adana'nın geçtiği o film ve diziler...

A+A-

YILANLARIN ÖCÜ

YILANLARIN ÖCÜ 

Fakir Baykurt'un aynı adlı romanından uyarlanmış olan dram türündeki dizidir. Senaryosunu Ali Esen Bilen, Bekir Baran Sıtkı ve Rana Mamatlıoğlu'nun kaleme aldığı dizinin yapımcılığını Ata Türkoğlu, yönetmenliğini ise Cemal Şan üstlenmiştir. Başrollerini Cemal Toktaş, Hande Soral, Ceyda Ateş, Ahmet Varlı, Korel Cezayirli, Burak Can ve Sibel Şişman paylaşmaktadır. Dizi, 27 Ağustos 2014 tarihinde yayımlanmaya başladı ve 8 Temmuz 2015 tarihinde yayımlanan 42. bölümü ile sezon finali yaptı. 9 Eylül 2015 tarihinde yayımlanan 43. bölümü ile 2. sezona başladı, 45. bölümden itibaren ise yeni hikâyesini diziye dahil etmiştir. 2 sezondan oluşan dizi, 2 Aralık 2015 tarihinde yayımlanan 49. bölümü ile final yaparak sona erdi.

YEDİ BELA HÜSNÜ

YEDİ BELA HÜSNÜ 

1982 yapımı, Kemal Sunal'ın başrolde oynadığı ve Natuk Baytan'ın yönettiği komedi filmi. Filmin baş karakteri Hüsnü, arkadaşı Cemal tarafından yakışıklı olduğu konusunda kandırılmaktadır. Cemal, Hüsnü'den para kopararak mahallenin kızı Hüsnüye'yi elde etmesi için Hüsnü'yü cesaretlendirmektedir. Hüsnü ise mahallede meydana gelen bir çatışmadaki cinayetlerin üstüne kalması sonucu Yedi Bela Hüsnü olarak ünlenir. Gerçek Yedi Bela ve mahallenin arazisinde gözü olan zengin Malik Hüsnü'yü ortadan kaldırmaya çalışır.

MÜSLÜM

MÜSLÜM 

Müslüm, yönetmenliğini Ketche ve Can Ulkay, senaristliğini ise Hakan Günday ve Gürhan Özçiftçi'nin yaptığı Müslüm Gürses'in hayatını konu alan Türk sinema filmidir. 26 Ekim 2018 tarihinde vizyona girmiştir.

ÇANAKKALE 1915

ÇANAKKALE 1915 

Çanakkale 1915 filminin yönetmenliğini Yeşim Sezgin'in yaptı, senaryosunu Turgut Özakman'ın yazdı. Çanakkale Savaşı'nı anlatan 2012 yılı yapımıdır.

HANIMIN ÇİFTLİĞİ

HANIMIN ÇİFTLİĞİ 

Orhan Kemal'in Hanımın Çiftliği aynı adlı romanından uyarlanan 2009 yapımı dizidir. Yönetmenliğini Faruk Teber'in yaptığı dizinin prodüksiyonu Gold Film tarafından gerçekleştirildi. Başrollerini Mehmet Aslantuğ, Özgü Namal ve Caner Cindoruk paylaşmaktadır. Dizi, 2009-2011 yılları arasında Kanal D ekranlarında yayımlandı.

DİLA HANIM

DİLA HANIM 

Dila Hanım, Dila Hanım adlı sinema filminden uyarlanan başrollerini Erkan Petekkaya, Hatice Şendil, Mahir Günşiray ve Hülya Darcan'ın paylaştığı, 2012 yapımı aşk ve drama türündeki Türk televizyon dizisidir. 25 Nisan 2014 tarihinde yayımlanan 62. bölümü ile final yaparak sona erdi.

JAMES BOND SKYFALL

JAMES BOND SKYFALL 

Skyfall, 2012 çıkışlı bir casus filmidir. Film Adana'nın Karaisalı ilçesinde 1912'de Almanlar tarafından inşa edilen Varda Köprüsü'nde ve Adana'nın bazı mahallelerinde çekildi.

SELVİ BOYLUM AL YAZMALIM

SELVİ BOYLUM AL YAZMALIM 

Yönetmenlik koltuğunda Atıf Yılmaz'ın oturduğu, başrollerinde Türkan Şoray, Kadir İnanır ve Ahmet Mekin'in yer aldığı, 1977 yapımı dram türündeki sinema filmi. Türk sinemasının başyapıtlarından birisi olarak kabul edilen filmin hikâyesi, Kırgız yazar Cengiz Aytmatov'un 1970 yılında yayımlanan Kırmızı Eşarp adlı romanından uyarlandı. Filmin özgün müziğini Cahit Berkay besteledi. Filmde köylü kızı Asya ile kamyon şoforü İlyas’ın dağlarda başlayıp, daha sonrasında kısa bir süre mutlu bir evliliğe dönüşen aşkı anlatılmaktadır.

UMUT

UMUT 

Senaristliğini, yönetmenliğini, yapımcılığını ve başrol oyunculuğunu Yılmaz Güney'in yaptığı 1970 yapımı filmdir. Filmin oyuncu kadrosunda Yılmaz Güney'in yanı sıra Tuncel Kurtiz, Gülsen Alnıaçık, Osman Alyanak ve Enver Dönmez yer almaktadır. Film, geçimini atına bağlamış olan bir faytoncunun, atının bir araba çarpması sonucu ölmesinin ardından meçhul bir definenin peşinden koşmasını anlatmaktadır.

BEYAZ GELİNCİK

BEYAZ GELİNCİK 

2005-2007 yılları arasında televizyon dizisidir. 2 sezondan oluşan dizi, 19 Eylül 2005 tarihinde yayımlanmaya başladı ve 11 Haziran 2007 tarihinde yayımlanan 74. bölümü ile final yaparak sona erdi.

BİR ZAMANLAR ÇUKUROVA

BİR ZAMANLAR ÇUKUROVA 

İlk bölümü 13 Eylül 2018 tarihinde yayımlanan, yönetmenliğini Murat Saraçoğlu ve Evren Karabıyık Günaydın'ın üstlendiği, senaryosunu ise Yıldız Tunç, Atilla Özel, Ayça Üzüm ve Selena Çağlayan'ın birlikte kaleme aldıkları Romantik, dram, aksiyon ve tarihî türdeki televizyon dizisi. 4 sezondan oluşan dizi, 16 Haziran 2022 tarihinde yayımlanan 141. bölümü ile final yaparak sona erdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.