1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. "Birlikte yürüyelim"
"Birlikte yürüyelim"

"Birlikte yürüyelim"

Herkes İçin Spor Federasyonu'ndan çağrı

A+A-

2002 yılında ilan edilen ve o yıldan itibaren her yıl Avrupa’nın tüm ülkelerinde düzenli olarak kutlanılan ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’ bu yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanacak. Temel amacı çarpıcı bir dizi fiziksel aktivite ile haraketlilik ve sağlıklı yaşam konusunda toplumsal farkındalık gelişmesine hizmet etmek olan bu hafta vesilesiyle tüm Avrupa’da olduğu gibi ülkemizde de başını federasyonumuzun çektiği bir dizi aktivite yürütülecek.   

Bu yıl “Beraber Yürüyelim” sloganının benimsendiği haftada, şehirlerde motorize trafiğin kısıtlanması, çevreci ulaşım alternatiflerinin geliştirilmesi, toplumsal yaşam alanlarının daha sağlıklı ve hareketli hale getirilerek düzenlenmesi ve sağlıklı ve aktif yaşama/yaşlanma politikalarının desteklenmesi amacı ile bir dizi etkinlik gerçekleştirilecek.

Kuruluşunu Anayasamızın 59. maddesinde yer alan; “Devlet, her yaştaki Türk vatandaşlarının beden ve ruh sağlığını geliştirecek tedbirleri alır, sporun kitlelere yayılmasını teşvik eder” ilkesi üzerine inşa eden Federasyonumuzun ülke genelinde 3’ten 93 yaşa bütün vatandaşlarımızı fiziksel aktivite hususunda bilinçlendirmek üzere yürüttüğü faaliyetleri, Avrupa Hareketlilik Haftası çerçevesinde zirveye taşıyacak bir etkinlikle taçlandıracağız.

Federasyonumuz 22 Eylül Pazar Günü saat 14.00’da 81 ilimizde eş zamanlı olarak “Beraber Yürüyelim” etkinliğini gerçekleştirecek.

Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonunun 81 il temsilciğinin eşgüdümünde Valilikler, Belediyeler, Kamu Kurum ve Kuruluşları, STK’lar ve her yaştan vatandaşımızın katılımı ile gerçekleşecek olan etkinlik, bir dizi sportif aktivite ile de renklendirilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.