1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Birol Büyüköztürk’ten Meral Akşener’e Soner Çetin tepkisi
Birol Büyüköztürk’ten Meral Akşener’e Soner Çetin tepkisi

Birol Büyüköztürk’ten Meral Akşener’e Soner Çetin tepkisi

Büyüköztürk, Akşener'e adeta sosyal medya hesabından sitem etti.

A+A-

İYİ Parti Çukurova Belediye Başkan Adayı Soner Çetin, TV 100'de katıldığı Taksim Meydanı programında önemli açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti'nin Çukurova Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan Birol Büyüköztürk'ün yerine aday yapılan Soner Çetin, "Meral Akşener bana Birol Büyüköztürk'ün rızasını aldığını söyledi" ifadeleri sosyal medyada geniş yankı buldu.

indir-1.jpeg

Çetin, "İYİ Parti'de partide üst düzey bir yetkiliden teklif aldım. Cevap vermek için 2 gün süre istedim. Kamuoyu araştırması yaptırdım. Bir baktım ki CHP adayının daha ismim açıklanmadan 3 puan gerisinde çıkıyorum. Olumlu cevabımı ilettim. İYİ Partililerin 2019 seçimlerinden bana elleri alışık. Meral Hanım; "Birol bizim arkadaşımız, ben onu arıyorum, kendi rızasıyla çekilecek. Kazanma şansı yok, sen kazanırsın deyince adayluğı kabul ettim" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Adana İl Başkanlığı'ndan Çukurova Belediye Başkan Aday Adaylığı için başvuran, aday gösterilen sonrasında ise Soner Çetin'in aday gösterilmesi için adaylıktan genel merkez tarafından geri çektirilen Birol Büyüköztürk'ten açıklama geldi.

Büyüköztürk paylaşımında, "Olmadı, olmadı Sayın Meral Akşener olmadı. Benimle hiçbir zaman görüşmediniz, benim rıza mı almadınız. Soner Çetin Beyi de doğru bilgilendirmemişsiniz. Tekraren ifade ediyorum. Ben ne ittifak adayım diye aday adayı oldum ne de rızam alınarak veya kendiliğimden çekilerek adaylık sürecimi sonlandırdım. Beni, Yerel Yönetimler Başkanı Sayın Burak Akburak arayarak Sayın Genel Başkanımız, Çukurova’da Soner Çetin’i aday gösterecek diyerek durumu bildirmiştir." ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.