1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Bozdoğanlar Derneği Başkanı Ozan Bozdoğan: "7 milyon Bozdoğan'ı bir araya getireceğiz"
Bozdoğanlar Derneği Başkanı Ozan Bozdoğan: "7 milyon Bozdoğan'ı bir araya getireceğiz"

Bozdoğanlar Derneği Başkanı Ozan Bozdoğan: "7 milyon Bozdoğan'ı bir araya getireceğiz"

Bozdoğanlar Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Adana'da düzenlediği basın toplantısıyla kuruluş nedeni ve faaliyetleri hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

A+A-

Adana'da Bozdoğanlar Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yönetim kurulu üyeleri, basın mensuplarına düzenlediği kahvaltıda basılı ve dijital gazeteciler ile bir araya geldi.

Şeyh Murat Köyü'nde düzenlenen organizasyonda, dernek başkanı Ozan Bozdoğan ve yönetim kurulu üyeleri  Bozdoğanlar Derneği'nin dernek kuruluş nedeni ve faaliyetleri noktasında açıklamalarda bulundu.

14-mayis-merkez-sag-ve-mehmet-gazioglu-kaynak-14-mayis-merkez-sag-ve-mehmet-gazioglu-kopyasi-kopyasi-54.png

Başkan Ozan Bozdoğan, derneğin 2019 yılında kurulduğunu, Türkiye genelindeki Bozdoğanlıları bir araya getirerek kaynaştırmayı, aile içinde birlik ve beraberlik sağlamayı ve ülkelerine faydalı bireyler yetiştirmeyi amaçladıklarını belirtti. 

DOĞUDAN BATIYA, KUZEYDEN GÜNEYE BOZDOĞANLAR MEVCUT

Türk tarihinde Anadolu'nun fethinden itibaren yer aldıklarını belirten Ozan Bozdoğan, Osmanlı İmparatorluğu'nun kuruluşunda Bozdoğanlıların önemli bir rol oynadığını ve tarih boyunca farklı bölgelerde isimlerini bulduklarını anlattı. İstanbul'un fethindeki Bozdoğan Kemerini örneğin Bozdoğanlıların anısına inşa edildiğini aktardı. Aynı zamanda, Bozdoğanlıların Aydın'dan Kahramanmaraş'a, Hatay Dörtyol'dan Zonguldak'a kadar yayılan geniş bir topluluk olduğunu ve Türkiye genelinde yaklaşık yedi milyon Bozdoğanlının yaşadığını kaydetti.

14-mayis-merkez-sag-ve-mehmet-gazioglu-kaynak-14-mayis-merkez-sag-ve-mehmet-gazioglu-kopyasi-kopyasi-53.png

BURS ALMAK İÇİN SPOR MECBURİYETİ

Ozan Bozdoğan, dernek olarak gençler ve çocukların eğitimleri kadar sporla ilgilenmeleri noktasında gayret sarfettiklerini belirtti. Adana'nın daha önce yüzme ve su topu sporunda elde ettiği başarıları hatırlatan Bozdoğan, "Burs verdiğimiz her gencimizin bir spor branşı ile ilgilenmesini şart koşup kentin yeniden sporla anılması için elimizi taşın altına koyacağız" dedi.

IMG_0598

LÜTFİYE KARAMUT: 7 MİLYON BOZDOĞAN VAR DERNEK ÜYE SAYIMIZ 7 BİNİ GEÇTİ

Başkan Ozan Bozdoğan'dan sonra söz alan Bozdoğanlar Derneği Genel Sekreteri Lütfiye Karamut ise şu ifadeleri kullandı;

"Bozdoğanlar Derneği bir tabela derneği değildir. Şu anda üye sayımız 7 bini aşmış durumda. Bu dernek bize Türkiye Yüzme Federasyonu Eski Başkanı ve milli yüzücü, Ahmet Mazhar Bozdoğan'dan miras kalmıştır. Yaptığımız akademik araştırmalar neticesinde yaklaşık 7 milyon Bozdoğan'ın olduğunu tahmin ediyoruz. Komşunun komşuyu tanımadığı bir dönem içerisindeyiz. Amacımız yeni nesil Bozdoğanlar'ın birbirini tanıyıp kaynaşması. Hem Adana'ya hem de ülkemize faydalı işler yapmak istiyoruz."

IMG_0577

"STK'LARA SPOR KULÜPLERİ KURMA KONUSUNDA ZORLUK YAŞATILMASIN"

Konuşmasını sürdüren Lütfiye Karamut, "STK'lara spor kulüpleri kurma noktasında zorluk yaşatıldığını görmekteyiz. Bizler Adana'nın başta yüzme olmak üzere diğer tüm branşlarda başarılar kazanmasını arzu ediyoruz. Bunun için elimizden ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Derneğimiz bünyesinde tamamı akademisyenlerden oluşan ilim-istişare kurulu kurduk. Bozdoğanlar Derneği olarak hem yaşadığımız kente hemde Türkiye'ye; eğitim, spor, kültür, sanat ve tarih olmak üzere birçok parametrede üreten bir STK olmak tek hedefimiz." ifadelerini kullandı. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.