1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Bu bir 'kendim ettim kendim buldum' haberidir
Bu bir 'kendim ettim kendim buldum' haberidir

Bu bir 'kendim ettim kendim buldum' haberidir

Hakim İbrahim sağır Adana Barosu'na avukatlık kaydını yaptıramadı

A+A-

Adana’da sulh ceza hakimi olarak görev yaparken sosyal medya hesaplarından yaptığı siyasal paylaşımlarla dikkat çeken Hakim İbrahim Sağır'ın yakın geçmiş zamanda Gaziantep’e tayini çıkmıştı. Gaziantep’te yaptığı uygulamalarla avukatlardan büyük tepki çeken Sağır, HSK'ya şikayet edilmişti. Konu, kamuoyunda uzun süre tartışılırken gazetelerde de geniş yer bulmuştu.

Hakim İbrahim Sağır’dan avukata koltuk yasağı

Haber - Yorum - Analiz / Kucuksaat.com Tüm bu gelişmeler sürerken, HSK sürpriz bir kararla İbrahim Sağır'ı Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı yaptı.  Bilindiği gibi 1. Ağır Ceza Mahkemesi o dönem FETÖ tutuklamaları itirazlarına ve yeniden değerlendirmelere bakıyordu. Çünkü 1. Ağır Ceza Mahkemesi ,Fetö davalarına bakan 11. Ağır ceza mahkemesinden sonraki ilk mahkeme hükmünde olduğu için ,1. ağır ceza mahkemesi her türlü iş ve işlemlerin itirazına bakıyordu. Bu dönemde de kamuoyunda ismi sıkça tartışılan Hakim İbrahim Sağır yine HSK tarafından sürpriz bir kararla başkanlıktan alınarak Erzurum Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Tenzili rütbe anlamına gelen bu karar, İbrahim Sağır tarfından hoş karşılanmamıştı ki Sağır hakimlikten ayrılma kararı aldı. 

Adana’da bir büro kurup avukatlığa başlamak isteyen Sağır, Adana Baro'suna başvurdu. Ancak Adana Barosu bu başvuruyu kabul etmedi. Adana Barosu'ndan red alan Sağır Kahramanmaraş Barosu'na başvurdu. Başvurusu onaylanan Sağır'ın bir sonraki hamlesi ise Kahramanmaraş’tan Adana’ya nakil isteği oldu. Türkiye Barolar Birliği’nden nakil onayı alan Sağır Adana'daki avukatlık bürosunda çalışmak için kolları sıvamışken, avukatlardan gelen yoğun tepkiler üzerine Adana Barosu Türkiye Barolar Birliği’nin nakil kararını yargıya taşıdı. Adana Barosu İbrahim Sağır'ın hakim olarak görev yaptığı dönemde avukatlara, savunma makamına hakarete varan tavırları ve savunmalarını kısıtlaması nedeniyle İbrahim Sağır'ın Adana’da avukatlık yapmasını Adanalı avukatların da istemediği öğrenildi.İbretlik bir durum olan İbrahim Sağır'ın durumu önümüzdeki günlerde tartışılmaya devam edeceğe benziyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.