1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Cami, cemaat, biber gazı, Kuytul ve Zeybek'in Adana ile ilişkisi nedir?
Cami, cemaat, biber gazı, Kuytul ve Zeybek'in Adana ile ilişkisi nedir?

Cami, cemaat, biber gazı, Kuytul ve Zeybek'in Adana ile ilişkisi nedir?

Tarihin en önemli olayların merkezinde çıkardığı isimlerle yer bulan Adana, bu hafta Türkiye'nin konuştuğu olayda yine kendisine yer buldu

A+A-

Gaziantep’te Alparslan Kuytul’un liderliğini yaptığı Furkan Vakfı'na mensup grubun Ramazan Ayı'na mahsus bir ibadet olan itikaf uygulaması nedeniyle camide kalma isteklerine karşın, biber gazı ile gruba camide müdahale edilmesi sırasında bir bekçinin biber gazı sıkmasıyla başlayan olaylar Türkiye gündeminde geniş yankı uyandırmıştı.

Furkan Vakfı cemaatinin, koronavirüsle mücadele kapsamında Türkiye genelinde uygulamaya konulan tam kapanma kararını ihlal ederek camiye girmesi sonrasında Furkan Vakfı'nın eski Başkanı Alparslan Kuytul Adana'da gözaltına alındı.

Adanalı olan ve Adana'da yaşayan Kuytul'un gözaltına alınması sonrasında, Kuytul'un sosyal medya hesabından, "An itibari ile Alparslan Kuytul Hocaefendi, 14 yaşındaki oğlu ve birçok ildeki Furkan Gönüllüsü, itikaf ibadeti için bulundukları camilerde eş zamanlı operasyon ile gözaltına alındılar" paylaşımı sonrasında ise Adana Emniyet Müdürlüğü'nden paylaşıma ilişkin açıklama yapılmıştı. Adana Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 14 yaşında kimsenin gözaltına alınmadığı kamuoyunun bilgisine sunuldu.

Gaziantep'te camide yaşanan biber gazlı gündem bununla da son bulmadı.

Camide kolluk kuvvetlerinin biber gazı ile yaptığı müdahalenin Türkiye gündeminde geniş yankı uyandırması sonrasında, Gaziantep Emniyet Müdür Adanalı Cengiz Zeybek emekliliğini talep ederek bakanlığa dilekçesini sundu.

Yaşanan olaylar her ne kadar Gaziantep'te cereyan etse de Türkiye'nin tartıştığı konunun iki ucunda yer alan Adanalı iki isim Alparslan Kuytul ve Cengiz Zeybek haftanın en çok konuşulan kişileri oldular.

Tarihten bu yana ulusal çapta önem arz eden iyi ya da kötü gelişmelerin detayına inildiğinde, çıkardığı önemli isimlerle kendisine muhakkak yer edinen Adana, güncel gelişmelerde de yine detayların tam ortasında yer edinmeye devam ediyor.

Kucuksaat.com / Yorum - Analiz

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.