1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Çatalan esnafı isyanda
Çatalan esnafı isyanda

Çatalan esnafı isyanda

Başkan Karalar'dan soruna çözüm üretmesini istiyorlar

A+A-

Adana Çukurova ilçesi Kurttepe Caddesi'nden Çatalan Köprüsü'ne inen yolda erozyon riski nedeniyle 6 ay önce kapatılan yolun açılmaması, esnafları ve haftasonu piknik yapmak isteyen vatandaşları çileden çıkartıyor.

Edinilen bilgilere göre, Adana Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Sözlü döneminde dayanım ve dolgu malzemelerinin oluşturduğu risk sebebiyle seçimden önce başlayan tüm yol ve köprü projeleri gibi Çatalan Köprüsü'ne inen yolda da ödemeler yapılmadığından dolayı müteahhit firma işe başlamadan proje kaderine terk edilmiş.

yol1.png

Müteahhit firma tarafından yapılmayan yoldaki riski gören yetkililer 31 Mart 2019 seçimlerinden sonra yolu ulaşıma kapatmak zorunda kalmış. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar dönemiyle birlikte müteahhit firmalarla yeniden masaya oturulan, ödeme planları yapılan süreçte kaderine terk edilen yol da yapılmayı bekliyor.

yol4.png

Kapatılan yol üzerinden işletmelerine müşteri çeken işyeri sahipleri, "Aylardır işletmelerimiz kan ağlıyor. Yoldaki risk hepimizi bağlıyor bunu anlıyoruz ancak günümüz ekonomik sıkıntılarıyla boğuşurken bir yandan da bu yolun kapanması işlerimizi inanılmaz derecede düşürdü. Adana Büyükşehir Belediyesi ilgili birimlerinden yolun acilen yapılmasını rica ediyoruz." sözleriyle mağduriyetlerini dile getirdiler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.