1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. ÇDSO, 35. Sanat Yılını 6 Ekim’de açıyor
ÇDSO, 35. Sanat Yılını 6 Ekim’de açıyor

ÇDSO, 35. Sanat Yılını 6 Ekim’de açıyor

"35. Sanat sezonumuza başlamak üzere dünyaca ünlü pan flüt sanatçısı Marin Gheras'a eşlik edeceğimiz ve film müzikleriyle devam edeceğimiz 6 Ekim açılış konserimize tüm Adanalı sanat severleri davet ediyoruz"

A+A-

Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası (ÇDSO) Müdürü Serdar Bakırezen, yeni sezon açılışını 6 Ekim 2023 Cuma günü yapacaklarını belirterek, "35. Sanat sezonumuza başlamak üzere dünyaca ünlü pan flüt sanatçısı Marin Gheras'a eşlik edeceğimiz ve film müzikleriyle devam edeceğimiz 6 Ekim açılış konserimize tüm Adanalı sanat severleri davet ediyoruz" açıklamasında bulundu.

ÇDSO Müdürü Bakırezen, "Ülkemizde meydana gelen ve 11 şehri etkileyen deprem felaketi sebebiyle hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet yakınlarına sabırlar diliyoruz. Yaşanan bu felaketten dolayı maalesef Orkestramız Dubai'de gerçekleşen Uluslararası In Classica Müzik Festivali'ne katılamamış ve periyodik konserlerini iptal etmek zorunda kalmıştır" dedi.

Bakırezen şöyle devam etti:

"Ağustos ayı içerisinde Orkestramız Kültür Yolu Festivalleri çerçevesinde Kapadokya, Trabzon ve Erzurum'da verdiğimiz konserler dizisinin yanı sıra Aşık Veysel'in vefatının 50. Yılı olması sebebiyle orkestramızın yardımcı Şefi Eray İnal'ın düzenlemelerini yaptığı ve yönettiği Aşık Veysel türkülerinden oluşan "Dostlar Beni Hatırlasın" projesinin dünya prömiyerini gerçekleştirmiştir.

Yeni sezonda dünyaca tanınan gitar sanatçısı Artom Dervoed, viyolonsel sanatçısı Benedickt Kloeckner, keman sanatçısı Roman Kim gibi yabancı solistlerin yanı sıra Avrupa'da ülkemizi başarıyla temsil ederek bizleri gururlandıran Çukurova bölgesinin Adana ve Mersinli gençlerimize özellikle yer verdik.

Avrupa'nın en prestijli yarışmalarından biri olan Wieniawski Keman Yarışması birincisi Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı mezunu Veriko Tchumburidze, yine Mersin konservatuvarı Mezunu Zürich Tonhalle Senfoni Orkestrası baş kemancısı Alican Süner, dünyanın en prestijli orkestrası olan Berlin Filarmoni Orkestrası'nda kadro alan ilk Türk olarak göğsümüzü kabartan Adana Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı mezunu Hande Küden'le birlikte çalmaktan onur ve gurur duyacağız.

Aynı zamanda Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı konserlerimizde halen eğitimleri yurt içi ve yurt dışında devam eden ve bazıları yurt dışında çeşitli yarışmalarda birincilik kazanan gençlerimiz de bu sezonumuzda yer alıyor.

Cumhuriyetimizin 100. Yılı sebebiyle Cumhurbaşkanlığımız tarafından düzenlenen beste yarışmasında birinciliğe layık görülen söz ve bestesi İlker Kömürcü'ye, düzenlemesi orkestramız keman sanatçısı Yusuf Yalçın'a ait olan 100. Yıl Marşı'nı Cumhuriyet Bayramı konserimizde Mersin Devlet Opera ve Balesi Korosu ve Orkestrası ile seslendireceğiz.

16-20 Ekim arasında bu yıl ilki gerçekleşecek ve Türkiye'de düzenlenen ilk şeflik yarışması olan Uluslararası Ferit Tüzün Şeflik Yarışması'nı gerçekleştireceğiz. Planladığımız 33 periyodik konserimizin yanı sıra her ay 1 tane olmak üzere 8 eğitim konseri, 5 müze konseri ve sosyal sorumluluk projemiz dahilinde 2 köy konseri ile birlikte toplam 48 konser gerçekleştireceğiz."

Sezon açılışı 6 Ekim'de

ÇDSO Müdürü Serdar Bakırezen, açıklamasının sonunda, "Her yıl niteliği artan sanat yolunda orkestramız sanatçı kadromuza dahil olan 24 sanatçımıza yeni görevinde başarılar diliyor ve onlarla birlikte ulaşmış olduğumuz 57 sanatçı kadromuzla, 35. Sanat sezonumuza başlamak üzere dünyaca ünlü pan flüt sanatçısı Marin Gheras'a eşlik edeceğimiz ve film müzikleriyle devam edeceğimiz 6 Ekim açılış konserimize tüm Adanalı sanat severleri davet ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.