1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Çelik: Ayasofya’nın cami olarak açılması ile ilgili en utanç verici sözler CHP’den geldi
Çelik: Ayasofya’nın cami olarak açılması ile ilgili en utanç verici sözler CHP’den geldi

Çelik: Ayasofya’nın cami olarak açılması ile ilgili en utanç verici sözler CHP’den geldi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten Ayasofya açıklaması

A+A-

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Ayasofya’nın cami olarak açılması ile ilgili tüm dünyadan yapılan açıklamalarda en utanç verici sözler CHP’den geldi" dedi. Çelik devamında da, "Osmanlı ve Türkiye'yi kavga ettirmeye çalışanın millet egemenlik hakları ile sorunu vardır" ifadesini kullandı.

Erdoğan'ın sözleri eleştirilmişti

Danıştay'ın kararıyla 86 yıl sonra yeniden ibadete açılan Ayasofya ile ilgili tartışmalar sürüyor. İmzaladığı bir kararnameyle Ayasofya’yı Diyanet İşleri Başkanlığı’na devreden Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı değerlendirme konuşmasında, 1934 yılına ait Mustafa Kemal Atatürk imzalı karar için "Tek parti döneminde alınan bu karar, tarihe ihanet olmanın yanında hukuka da aykırıydı" ifadelerini kullanmıştı. Erdoğan'ın bu sözlerine İyi Parti lideri Meral Akşener'den tepki gelmiş, "Haddini bil Sayın Erdoğan. Ayasofya’nın fatihi Fatih, Cumhuriyet'in fatihi Atatürk'tür" demişti.

CHP Sözcüsü Öztrak ne demişti?

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak da, Ayasofya'nın ibadete açılması kararını yorumlarken, "Yetkinizi kullanmayıp kendi atadığınız hakimlerin arkasına saklanarak bedelini milletimizin ödeyeceği bir hukuki garabete neden oldunuz. Bu kararlar yıkılmış Osmanlı'nın hukukuna dayanarak Cumhuriyet'in hukukunu yok saydı" eleştirisinde bulunmuştu.

Ömer Çelik'ten açıklama geldi

Sözcü Çelik, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı devam ederken parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu.

Çelik, Suriye'den göç ederek Türkiye'ye yerleşen mülteciler hakkında gerçekleştirdiği konuşması sırasında "Unutmamaları gerekir ki eğer Türkiye, Suriye'den kaçan mülteci kardeşlerimizi ölümden kurtarmak için topraklarını açmasaydı, bunların hepsi Avrupa'ya gitseydi, bugün ortada Avrupa demokrasisi diye bir şey kalmazdı, bütün aşırı sağcılar iktidara gelirdi. Türkiye yönettiği göç politikasıyla esasında Avrupa demokrasilerini korumuştur. " ifadelerini kullandı.

Çelik konuşmasının devamında "Türkiye bu yapılanları yapmamış olsaydı bugün ortada ne Avrupa demokrasisi kalırdı ne Avrupa medeniyeti kalırdı, bütün bir Avrupa faşistlerin elinde kalırdı" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.