1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Çelik: Tarihin az geriye çekilmesi için değerlendirme yapılıyor
Çelik: Tarihin az geriye çekilmesi için değerlendirme yapılıyor

Çelik: Tarihin az geriye çekilmesi için değerlendirme yapılıyor

"Bizim irademiz seçimin 18 Haziran'da yapılması yönünde. 18 Haziran'da çıkabilecek sorunlar, vatandaşlarımızın seyahatte olabilmesi nedeniyle bir değerlendirme yapılıyor."

A+A-

​AK Parti sözcüsü Çelik, parti genel merkezinde devam eden MYK toplantısı esnasında basın toplantısı düzenledi.

Çelik, konuşmasının başında 'Cumhuriyet'in zor şartlarda kurulduğuna dikkat çekerek, "İlk devlet başkanımız, ilk cumhurbaşkanımız, cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten bugüne kadar bu cumhuriyete hizmet eden, bu millete hizmet eden başta Atatürk olmak üzere herkesi rahmetle anıyoruz. Bu millete hizmet etmek, bu devlete hizmet etmek her zaman onurların en büyüğü oldu. Aynı şuurla, aynı azim ve iradeyle geleceğe yürüyoruz. O zor şartlarda Atatürk ve arkadaşları hiç umutsuzluğa kapılmadan milletimizin geleceğine inşa etmek için başkalarının gözünde 'imkansız' denen şartlarda çok büyük işler başardılar, büyük devrimler gerçekleştirdiler. Ve o günden bugüne kadar da bu yol bu şekilde devam ediyor" ifadelerini kullandı.

'ÖNÜMÜZDE UZUN BİR SOĞUK SAVAŞIN BELİRMEYE BAŞLADIĞINI SÖYLEYEBİLİRİZ'

Çelik, Rusya-Ukrayna Savaşı'na ilişkin olarak, "Karşı karşıya kaldığımız en büyük problemlerden bir tanesi dış politikada; Rusya-Ukrayna savaşıyla ortaya çıkan bölgesel ve küresel tablo. Atatürk'ün 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' ilkesine sıkı sıkıya bağlı bir şekilde sorunların diplomasi yoluyla çözülmesi gerektiğini her seferinde vurguluyoruz. Cumhurbaşkanımızın 'Sahada ve masada güçlü Türkiye' olarak adlandırdığı şekilde Türkiye kendisiyle masada müzakere etmek isteyenler için güvenilir bir ortak, güvenilir bir muhataptır. Ama hak ve menfaatlerimize dönük halel getirici davranışlar olduğu zamanda buna sahada cevap verecek güce sahip olduğumuz görülmektedir. En son tahıl krizi meselesiyle ortaya çıkan daha sonra esir takası, enerji kriziyle birlikte ortaya çıkan Rusya-Ukrayna Savaşı'nın olumsuz etkileri Cumhurbaşkanımızın dirayetli bir yönetimiyle son derece usta bir şekilde yönetilmiş ve Türkiye etrafımızdaki bu güçlü türbülansın içerisinde güvenli bir liman olarak yoluna devam edebilmiştir. Tabi Rusya'nın ilhak ettiği bölgelerde çekilme iradesinin olmaması, Ukrayna'nın ise o bölgeleri yeniden alma şeklindeki siyasetinin devam etmesi bütün bunlar resmi bir barış anlaşmasını bırakın, kalıcı bir ateşkesin bile ufukta görünmediğini gösteriyor. Dolayısıyla önümüzde uzun bir soğuk savaşın belirmeye başladığını söyleyebiliriz" diye konuştu.

'OLAY TÜM BOYUTLARIYLA AYDINLATILACAKTIR'

Çelik, 'Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in bir saldırı sonucu hayatını kaybetmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusuna da "Ailesine baş sağlığı diliyoruz. Burada bu menfur olay gerçekleştikten sonra yapılan yorumların bir çocuğunu gördük. Bunların hiçbirine itibar edilmemesi gerekir. Sonuç olarak emniyet güçleri, bu konunun bütün boyutlarını açığa çıkartacaktır. Emniyet teşkilatı işinin başındadır. Adliye işinin başındır. Olay tüm boyutlarıyla aydınlatılacaktır" ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.