1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Çelikcan: Yüreğir, Türkiye'nin en sorunsuz belediyesidir
Çelikcan: Yüreğir, Türkiye'nin en sorunsuz belediyesidir

Çelikcan: Yüreğir, Türkiye'nin en sorunsuz belediyesidir

Yüreğir Belediyesi önceki dönem başkanı Mahmut Çelikcan, önemli açıklamalarda bulundu

A+A-

Yüreğir Belediyesi eski Başkanı Mahmut Çelikcan, Efsane Radyo'da Efsane Cendere Özel'in konuğu oldu. 

Çelikcan'ın yaptığı açıklamalardan önemli satır başları;

İnsan hata yapmaya meyillidir. biz de hata yapmış olabiliriz, hata kula mahsustur. Görev süremde imkanın olmadığı, geç kaldığımız şeyler olmuştur. Bürokrasinin hareket kabiliyeti var ama belediyelerde bu durum söz konusu değil.

Belediye başkanları ekipleri ile gelip ekipleri ile gitmeli. Büyükşehirde de duyuyoruz eski ekip. Yeni gelen başkan kadroların boş olduğunu bilip gelirken kendi ekibini kuracak. Tüm sorumluluk başkanda olacak.Ekip sizi çıkarır ya da batırır.

9-10 Nisan itibariyle 18-19 Milyon TL para ile Yüreğir Belediyesi'ni devrettik. Son 3 ayda kasamızda para birikti. Başkan son güne kadar başkanlığını yapmalıdır. Biz son 3 ayda rutin alımlar dışında ihale yapmadık. İçimde uhde kalmıştı, ortak kullanılabilecek Kozan yolunda bir semt pazar yeri yapmak istedim. 3-4 Milyon TL'lik bir projeydi. Herşeyini hazırlattım sonra arkadaşlara projeyi geri çekin dedim. Seçime giderken ihaleye çıkmak istemedim.

10 yıl önce Yüreğir'e geldiğimde o zamanın parasıyla 140 Trilyon eksideydik. Bugünkü katsayı ile çarptığımızda 300 Trilyonu geçer. 3 kişi mazot hırsızlığından yakalanıp çıkarılanlar dışında kimsenin ekmeğiyle oynamadık. İşçi emekçidir, parasına bakmalı evine ekmek götürmelidir. Yüreğir'de yaptıklarınız çok fazla görünmez çünkü yapılması gereken çok hizmet var. Çamuru, çukuru bitirmeden festival yapmayacağım dedim. 

Yüreğir'e gelirken en fazla iki dönem demiştim. Büyükşehir de ittifakla MHP'ye bırakılınca yeter dedim. 

Önemli olan parayı yönetmek. 5 bin kişiyle yapılacak hizmeti 15 bin kişiyle yapıyorsanız para var demektir. Niyetim yoktu ama 3. dönem devam etseydim bir tane işçi almayacaktım. Ben objektif bakıyorum olaylara. Belediyeye işçi almakla seçim kazanılmayacağını son seçimde Hüseyin Sözlü'de gördük. 

Fatih Kocaispir de arkadaşımız ve partilimizdir. Keşke devreden ve yeni mazbata alan başkan basın toplantısıyla devir yapsa. Ben belediyeyi devralırken kimse devretmedi, bunu beklerdim. Arkadaşımıza kasada parayla belediyeyi teslim ettik. 25-26 Milyon TL asfalt için kredi borcumuz vardı. 10 Milyon TL büyükşehirden alacağımız vardı. En az 15-20 Milyon artıda bıraktım Yüreğir Belediyesi'ni. Bahane üretmedik, borcu da temizledik. İddia ediyorum Türkiye'de en sorunsuz belediyelerden biridir Yüreğir Belediyesi. 

UNICEF ile yaptığımız projede gezici anaokulu projesi gerçekleştirdik. Borcumuz olsaydı bu projeye onay vermeyeceklerdi.

Türkiye ölçeğinde baktığımızda Sayın Cumhurbaşkanımızın parti ayrımı yapmaksızın tüm belediye başkanlarını toplaması güzele işaret olarak değerlendirilmelidir. Bu bütün Türkiye'ye zamanla yansıyacaktır. Tüm il ve ilçe belediye başkanları da aynı şekilde toplanırsa daha iyi olacaktır. Yeni seçilen tüm başkanlara başarılar diliyorum. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.