1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem'in tacı geri alındı! İşte sebebi...
Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem'in tacı geri alındı! İşte sebebi...

Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem'in tacı geri alındı! İşte sebebi...

Bekir Sıtkı Özer uyardı! Hülya Erdem Adana’nın ilk kadın belediye başkanı değil peki kim?

A+A-

Geçtiğimiz pazar günü Ceyhan Belediye meclisinde yapılan seçimle, Ceyhan Belediye Başkanı seçilen Hülya Erdem’i "Adana’nın ilk kadın belediye başkanı" başlığıyla kucuksaat.com okuyucularına sunmuş, attığımız başlık Adana'da birçok medya organında da kullanılmıştı. 

Kucuksaat.com olarak biz ve bizden sonra bu başlığı atan yayın organları da yanlış başlık atmış oldu.
Bu haberle alakalı şuana kadar Adana siyasetinde birçok duayen ismi bulunmasına rağmen, herhangi bir uyarı yapan ne yazık ki olmadı.

unnamed.jpg

Bugün Kucuksaat.com Kurucusu Taner Talaş ile görüşen CHP Adana Büyükşehir Belediyesi Eski Meclis Üyesi ve mevcut Seyhan İmar AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Sıtkı Özer, haberimizin başlığının yanlış olduğunu, Adana’da birçok basın kuruluşunun da bu yanlış haberde ısrar ettiğini yineleyerek esas doğruyu açıklamış oldu.

Talaş'a konu ile ilgili açıklamada bulunan Özer, 2004 yılında Küçükdikili Belde Belediye Başkanlığına HADEP’den seçilen Leyla Güven'in, Adana’nın ilk kadın belediye başkanı olduğunu belirtti.

Kucuksaat.com olarak yaptığımız yanlış haberden dolayı okuyucularımızdan özür diliyor, hassasiyetle vermiş olduğu bilgiden dolayı da Bekir Sıtkı Özer’e teşekkür ediyoruz.

 

savas-da-olacak-catismalar-da-diyen-hdp-12425642-3037-o.jpg

Leyla Güven kimdir?
Leyla Güven, 6 Mayıs 1964'te Konya Cihanbeyli Yapalı'da doğdu. Baba adı Hacı, anne adı Cevriye'dir. Leylü Güven, Serbest Meslek; Ortaokul mezunudur. LeylaGüven, siyasete 1994 yılında Konya HADEP İl Yönetim Kurulu Üyeliği ile başladı. Konya HADEP Kadın Kolları Başkanlığı, HADEP Merkezi Kadın Kolları Yöneticiliği, DEHAP Parti Meclisi Üyeliği, DEHAP Adana Kadın Kolları Başkanlığı, Adana Seyhan Küçük Dikili Beldesi Belediye Başkanlığı ve Viranşehir Belediye Başkanlığı yaptı. Çok iyi düzeyde Kürtçe ve orta düzeyde Almanca bilen Güven, 2 çocuk annesidir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum