1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Ceyhan’da enerji yatırımı: 40 yeni petrol tankı kurulacak
Ceyhan’da enerji yatırımı: 40 yeni petrol tankı kurulacak

Ceyhan’da enerji yatırımı: 40 yeni petrol tankı kurulacak

BOTAŞ’ın projesiyle Ceyhan’daki depolama kapasitesinin 1 milyon varilden 45 milyon varile çıkarılması hedefleniyor.

A+A-

BOTAŞ Genel Müdürü Abdülvahit Fidan, EPDK ve Rekabet Kurumu tarafından düzenlenen zirvede yaptığı açıklamada, Ceyhan Ham Petrol Tank Çiftliği Projesi hakkında bilgi verdi. Proje kapsamında 40 yeni tank inşa edilerek mevcut 1 milyon varillik kapasitenin 45 milyon varile yükseltilmesi planlanıyor. İlk etapta yapılacak 6 tankın inşasına 2026 yılında başlanacağı, projenin ilk fazının ise 2028’de devreye alınacağı ifade edildi. Tüm etapların 2030-2031 döneminde tamamlanması hedefleniyor.

Türkiye'den petrol atağı: Ceyhan'da 40 yeni depo kurulacak

Fidan, projenin Türkiye’nin enerji arz güvenliği açısından stratejik öneme sahip olduğunu vurguladı. Ayrıca Türkiye’nin doğalgaz depolama kapasitesinin 2028’e kadar 20 milyar metreküpe çıkarılması planlandığını belirtti. FSRU kapsamında ise mevcut 161 milyon metreküplük yeniden gazlaştırma kapasitesinin 200 milyon metreküpün üzerine çıkarılması hedefleniyor.

Öte yandan BOTAŞ’ın iletim altyapısında da genişleme planları bulunuyor. Buna göre mevcut 9 kompresör istasyonundaki 32 ünitenin, 2028’e kadar 12 istasyon ve 41 üniteye çıkarılması planlanıyor. Yapılacak yatırımlarla iletim kapasitesinde yüzde 20 artış öngörülüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.