1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer: “Emekliye bütçe yok, zirveye milyarlar var”
CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer: “Emekliye bütçe yok, zirveye milyarlar var”

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer: “Emekliye bütçe yok, zirveye milyarlar var”

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, 7-8 Temmuz tarihlerinde yapılacak NATO Zirvesi için yapılan harcamalara tepki göstererek, iki günlük organizasyonun maliyetinin 13 milyar 587 milyon TL’ye ulaştığını söyledi.

A+A-

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, NATO Zirvesi kapsamında yapılan harcamaları gündeme taşıdı. Zirve için ayrılan bütçenin her geçen gün arttığını belirten Sümer, özellikle Etimesgut Havalimanı’ndaki çalışmaların maliyetine dikkat çekti.

Etimesgut Havalimanı PAT sahası onarım işleri için yapılan ihalelerin toplam maliyetinin 5 milyar 535 milyon TL olduğunu ifade eden CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, iş artışlarıyla birlikte bu rakamın 7 milyar 327 milyon TL’ye çıktığını söyledi. Sümer, yalnızca bu kalemde 1 milyar 792 milyon TL’lik iş artışı yaşandığını belirtti.

“İki günlük zirvenin maliyeti 13 milyar lirayı aştı”

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, zirve kapsamında bağlantı yolları için 4 milyar 10 milyon TL harcandığını, Dışişleri Bakanlığının konuk ağırlama ve giderleri için 2 milyar TL bütçe ayırdığını öne sürdü.

Harcamaların bununla sınırlı kalmadığını belirten Sümer, peyzaj çalışmaları için 69 milyon TL, panolar için ise 181 milyon TL harcandığını ifade etti. Sümer, tüm bu kalemlerle birlikte NATO Zirvesi’nin maliyetinin 13 milyar 587 milyon TL’ye ulaştığını söyledi.

“Emekliye bütçe yok denirken zirveye milyarlar harcanıyor”

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, ekonomik sıkıntıların arttığı bir dönemde iki günlük zirve için yapılan harcamaların kabul edilemez olduğunu belirtti. Sümer, söz konusu rakamın 483 bin asgari ücretlinin bir aylık maaşına denk geldiğini ifade ederek hükümetin önceliklerini eleştirdi.

Milyonlarca vatandaşın geçim sıkıntısıyla mücadele ettiğini söyleyen Sümer, emekli ve asgari ücretliye kaynak bulunamadığı gerekçesiyle destek verilmezken, zirve için milyarlarca liralık harcama yapılmasına tepki gösterdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.